címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Tíz játékos lett koronavírusos

Kézilabda – Tíz játékos lett koronavírusos

A Váci NKSE hivatalos bejelentése szerint tíz játékosánál mutatott ki fertõzést a koronavírus-teszt. Az alábbiakban a klub honlapján megjelent közleményt változatlan formában közöljük.

„A Váci NKSE felnõtt csapata május 25.-én kezdte el újra az edzéseket a korona vírus okozta leállás után. Egyesületünk minden újrakezdéssel kapcsolatos ajánlást és tanácsot betartva kezdte el a munkát, amely azt jelentette, hogy heti két alkalommal vértesztet végeztünk, amely minden alkalommal negatív lett mindenkinél. Ezen kívül minden nap hõmérséklet mérést alkalmaztunk a játékosoknál és a szakmai stáb tagjainál is és természetesen fokozattan ügyeltünk a kéz fertõtlenítésre is!
Sajnos hiába tettünk minden megelõzõ intézkedést, a múlt héten több játékosunknál jelentkeztek minimális COVID-19 tünetek, amely íz és szagérzékelés vesztést jelentettek. A tünetek megjelenése után PCR tesztet végeztünk a csapat tagjainál, amely jelenleg 10 fõnél mutatta ki a korona vírus fertõzést! A szakmai stáb összes tagja és néhány játékos teszt eredménye viszont negatív lett.
A pozitív teszt eredményt kapott játékosok már teljesen tünetmentesek, jól vannak, azonban a szabályok szerint két hétig karanténba lesznek.
Ez azt jelenti, hogy a leghamarabb július 20. után kezdõdhet újra a munka. Az újrakezdést újabb PCR tesztek valamint terheléses és kardiológiai vizsgálatok elõznek majd meg, ugyanis jelenlegi helyzetben játékosaink egészsége a legfontosabb.”


Forrás: vacinkse.hu

Feladó: Városháza

EU pályázatok