címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – A kezek helyett a szívek hozták a pontokat

Kézilabda – A kezek helyett a szívek hozták a pontokat

Az egyre több lebonyolítási furcsaságot hozó élvonalbeli nõi kézilabda pontvadászat újabb fordulójában egy erõsen meghajtott és egy kipihent csapat csatájában a nagyon nehezen érvényesítette a papírformát az elõbbi: Váci NKSE – Kisvárda 28-26 (15-16).

Az elsõ percek abban hasonlítottak az MTK ellen vívott találkozóhoz, hogy az egygólos hazai fórt rendre egalizálni tudta az ellenfél. Csak nehezen tudtunk helyzetbe kerülni az 5+1-es védõformát is alkalmazó várdaiak mellett, ráadásul ezen ziccerek is sorra kimaradtak Kapust is kellett cserélni már a 10 perc után, de ez sem segített a gyenge védekezésünkön.

Mikor végre valamelyest javult a támadójátékunk, sikerült elhúzni 12-8-ra (20. perc), ám ezt követõen durva hibák után ismét egyenlõ lett az állás. A szünet elõtti utolsó öt percet kétgólos hazai fór nyitotta, ám az értékelhetetlen védekezés, illetve a semmilyen veszélyt nem jelentõ átlövõjáték miatt a szünetre már a vendégek mehettek egygólos elõnnyel pihenni.

A folytatásra visszatért a kapunkba Triffa Ágnes. Jól jött számunkra, hogy a 35. percben 17-18-as állásnál a vendégek kizárás miatt elvesztették védõfaluk és támadójátékuk egyik kulcsjátékosát, Siska Pálmát. Pár perc alatt jött is a fordulat: egy, majd két góllal ismét a mieink vezettek.

Elég alacsony nívón, de harciasan birkóztak egymással a csapatok. Sok volt mindkét oldalon a hiba, melyben az utolsó meccsnegyednyi részt 22-22-es döntetlennel indították a felek. Illetve: szerencsére a hajrát egyedül a váciak indították meg. A következõ 10 percben ugyanis – az ekkor már bravúrosan védõ Triffa Ágnes és a feljavult védõfalunknak hála – gólképtelenné váltak a kisvárdai akciók. Hiába álltak át kapus nélküli taktikára, az 55. percben 26-22-re húzott el a Vác.

Ekkor végre Kácsor Gréta is felébredt hosszú hetek óta tartó kézis letargiájából, és ugyan társai közül még mindig páran formán kívül vannak, ez elegendõ is lett a pontok bezsebeléséhez. A négygólos fórral hosszú lefolyású támadásokkal sikeresen sáfárkodott együttesünk, és végül – ha a gondoltnál sokkal nehezebben és gyengébb teljesítménnyel, de – megszerezte a papírforma szerint kötelezõ pontokat.

A sorsolás szerint a következõ héten is két bajnoki vár a mieinkre. Szerdán este hatkor a „szomszédos” Viharsarokban a Békéscsaba ellen játszanak, majd szombaton 18 órától az érdieket fogadják.

Nõi kézilabda NB I, 5. forduló
VÁCI NKSE - KISVÁRDA MASTER GOOD SE 28-26 (15-16)
Vác, 350 nézõ. Vezette: Felhõ Ferenc, Öcsi Tamás

VÁC: Triffa Ágnes – Diószegi Nikolett 1, HÁMORI KONSZUÉLA 5, HELEMBAI FANNY 3, Lakatos Rita 1, Kácsor Gréta 5, Sanja Radoszavljevics 3
Csere: Bukovszky Anna (kapus), Grosch Vivien 3, Szabó Laura 5 (4), Szeberényi Flóra, Kuczora Csenge 1 (1), Szondi Zsófia 1, Bárdy Noémi
Edzõ: Szilágyi Zoltán

KISVÁRDA: Pásztor B. – Udvardi 3, MIHÁLFFY 4, Bouti, Dombi L. 3, Siska 3, Milosevic 2
Csere: Kondasova, Mátéfi D. (kapusok), Karnik Sz. 2, Dombi K. 2, SZABÓ N. 7 (3), Soltész
Edzõ: Bakó Botond

Az eredmény alakulása. 10. perc: 4-4. 20. p.: 12-8. 23. p.: 12-11. 38.p.: 20-18. 46. p.: 22-22. 55. p.: 26-22.
Kiállítások: 10 perc, ill. 8 perc + kizárás (Siska 35. perc)
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3

Szilágyi Zoltán (képünkön): – Egy héten belül ez volt a harmadik bajnokink. Ez látszott is, mert tompán, nem a kellõ sebességgel és élességgel kézilabdáztunk. A befejezésekkel gondjaink voltak. Küzdõképességünk viszont rendre dicsérhetõ és a hajrára feljavult védekezésünknek és Triffa Ágnes védéseinek köszönhetõen a lényeg, a két pont itthon maradt.

(Fotó: vacinkse.hu)

Feladó: Városháza

EU pályázatok