címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 19. | péntek
Emma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Vízilabda – Hibátlan és csoportelsõ a váci gárda

Vízilabda – Hibátlan és csoportelsõ a váci gárda

Az elsõ dupla fordulóban hazai medencében aratott kettõs gyõzelem után szombaton a fõvárosban is hibátlan maradt az OB II-es pólóbajnokság alapszakaszbeli csoportmeccsein a váci együttes.

A pesterzsébeti uszodában a mieink elõbb a budaörsi Poseidon VSE ellen szálltak vízbe. A találkozó feléig szoros volt a küzdelem, mivel a váciak csak egy-egy találattal nyerték az elsõ két negyedet. Aztán fokozatosan ellenfele fölé kerekedett a váci legénység, és a harmadik, illetve a negyedik játékrészt egyaránt 6-3-ra megnyerve, végül gólzáporos, 20-12-es gyõzelmet aratott. Góljaink nagy részét Haffner Marcell dobta: hét alkalommal zörgette meg a kapuhálót. Rajta kívül a 4-4 gólt szerzõ Bártfay Zsolt és Kiss Ádám volt a legeredményesebb váci.

Mindössze egymérkõzésnyi pihenõ jutott ezután a mieink számára, majd következett a MAFC-BME elleni csoportrangadó. Ami igen érdekesen alakult, hiszen az elsõ három negyed azonos, 4-2-es részeredményt hozott. Mivel az elsõ és a harmadik hétpercet a váciak nyerték ilyen arányban, a zárónegyedet kétgólos fórral kezdhették. Ekkor már ritkábban estek a gólok, a mieink kétszeri három találatos elõnyét csak csökkenteni tudták az egyetemisták. Végül a fontos mérkõzésen a Vác 12-10-es sikerével veretlen maradt. Ezen az összecsapáson Kiss Ádám 5, Haffner Marcell 4 góllal vette ki a részét a diadalból.

A hatcsapatos csoportban két dupla fordulót követõen a váciak állnak az élen, csupán õk nyerték meg minden eddigi mérkõzésüket. Legközelebb a tervek szerint november 14-én találkoznak a csapatok. A Szõnyi úti medencében akkor a Vác az 50 %-os mutatóval álló SOTE, illetve a még pont nélküli Budafóka SE ellen folytathatja gyõzelmi sorozatát.

Feladó: Városháza

EU pályázatok