címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Bravúros pontmentés emberhátrányban

Labdarúgás – Bravúros pontmentés emberhátrányban

Egy hét leforgása alatt három bajnokin kell(ett) pályára lépnie NB III-as focicsapatunknak. A mai, a lilafakó elleni mérkõzés igazán eseménydúsra sikerült és végül pontosztozkodással zárult: Vác FC – Újpest II 2-2 (0-2).

Ez volt az a találkozó, melyre a vendégcsapat csak átruccant Újpestrõl Zuglóba, míg a váciaknak a „hazai pálya” eléréséhez több tucat kilométert kellett utazni. Arról továbbra sincs bíztató információ, hogy még meddig kell ezt tennie…

A mieink kiesõ helyrõl indították a középmezõny aljához tartozó lilák elleni összecsapást. Csapatunk számára a gyõzelem egy hosszú nyeretlenségi sorozat vége lehetett (volna), hiszen a Vác FC utoljára még szeptember legelején hagyta el gyõztesen az aktuális bajnokija után a gyepet.

A mostani mérkõzés pocsékul indult a mieink számára, hiszen már a 3. percben a hálónkban táncolt a labda. Tetézte a bajt, hogy a meccset kártyapartinak gondoló játékvezetõ – aki egy kiállítás mellett még 9 sárgalapot is kiosztott – az elsõ félidõ felénél Szalánszki Gergõt kiállította. Az emberhátrányban játszó váciak számára aztán még a szünet elõtt tovább nehezedett a helyzet, mert az újpestiek megduplázták elõnyüket.

Alighanem minden jelenlévõ elkönyvelte a vendégek gyõzelmét. Nem úgy a váciak! Az alaposan visszakapcsoló lilák ellen ugyan még egy büntetõt is rontottak a mieink, ám a meccs háromnegyedénél Sorecz Szabolcs találata felcsillantotta a pontmentés reményét. A hajrában a kevesebb játékossal küzdõ hazaiak nagy lelkesedéssel támadtak és ezt siker is koronázta. Öt perccel a lefújás elõtt ugyanis Kasza Balázs Ákos is betalált, így végül csapatunk a sírból egy pontot visszahozott.

A Vác FC a jövõ héten még kétszer veselkedhet neki, hogy gyarapítsa pontjai számát. Szerdán fél háromtól Kozármislenyben pótolja a korábbról elhalasztott összecsapását, majd vasárnap fél kettõkor a tabellán messze leszakadt nyeretlen sereghajtó Majosi SE vendége lesz Burzi Attila vezetõedzõ gárdája.

Feladó: Városháza

EU pályázatok