Vác.hu
  

Hírek

Dátum:

Típus:

Kulcsszó:

 

Sport [2020. november 18., szerda]

Kézilabda – A kisvárdai bajnokit is elhalasztották

A hazaiak koronavírus érintettsége miatt elmaradt a mára tervezett Kisvárda – Váci NKSE NB I-es női kézilabda bajnoki. Képünkre kattintva a vendéglátók honlapjára a kezdés előtt 40 perccel elhelyezett közleményt olvashatják.

A Váci NKSE így a tervek szerint legközelebb november 21-én szombaton Csehországban, a Banik Most elleni EHL mérkőzésen lép majd pályára. A csoportkörbe jutás ezen az egy találkozón dől el. A mérkőzés 20 órakor kezdődik és a tervek szerint a Sport TV élőben közvetíti.

Feladó: Városháza

Sport [2020. november 15., vasárnap]

Vízilabda – Továbbra is veretlenül csoportelső a váci gárda

Egy-egy győzelem és döntetlen lett a szombati mérlege a Váci VSE OB II-es pólócsapatának a Zuglóban megrendezett újabb kettős fordulóban.

A hatcsapatos csoport legnagyobb váci riválisának két meccsét elhalasztották, a mieink viszont mindkét tervezett összecsapásukon vízbe szálltak. Előbb a sereghajtó Budafóka ellen a vártnál nehezebben sikerült a győzelmet megszerezni. Pedig a harmadik negyedben már 9-4-re is vezettek a mieink, ám a meccs hajrájában – 3 perccel a vége előtt – 10-9-re felzárkózott a leeresztő csapatunk ellenfele. Szerencsére az utolsó találat a fókák hálóját csipkézte ki, így végül érvényesült a papírforma: Váci VSE - Budafókák 11-9. A találkozón Haffner Marcell 4, Kiss Ádám dr. 3; Kollarics Gábor és Róth Dániel 2-2 alkalommal talált a kapuba.

A végsőkig kiélezett csatát hozott a mieink második mérkőzése. (Érdekesség, hogy ennek hajrájára akkor került sor, amikor a fedett medencétől pár méterre, a Szőnyi úti stadionban éppen a váci focisták játszottak NB III-as „hazai” bajnokit…) Pólósaink ellenfele az orvostudományi egyetem gárdája volt. Az összecsapás jól indult a mieink számára, hiszen a második negyedben már 4-1-es előnyben voltak. Ám egy tartós rövidzárlat miatt a meccs felénél már a SOTE vezetett 5-4-re. Erősített a Vác és a záró negyed elején ismét három találattal, 10-7-re húzott el. Mégis minden veszni látszott, mert a következő percekben egyetlen gólunkra öttel válaszolt az ellenfél. Hat másodperc volt hátra, amikor egygólos hátránynál a meccsen féltucatig jutó Haffner Marcell büntetőből mentette döntetlenre a mérkőzést, a végső elszámolásnál is fontos pontot szerezve csapatának: Váci VSE – SOTE 12-12.

A váciak számára a tervek szerint december 5-én folytatódik a bajnokság alapszakasza egy újabb dupla fordulóval.

Feladó: Városháza

Sport [2020. november 14., szombat]

Labdarúgás – Se néző, se gól

A hét elején történt bizonytalanság után - ezúttal szokatlan módon, már szombaton – lépett pályára a harmadosztályú focibajnokság utolsó előtti őszi fordulójában csapatunk. A két, azonos pontszámmal álló együttes rangadóján nem született gól: Vác FC – Dunaújváros 0-0.

Az egykor sokkal szebb napokat is megélt csapatok tervezett bajnokiját azt követően rendezték meg a mieink „hazai” pályáján, hogy az MLSZ elnöke előbb bejelentette a pontvadászat felfüggesztését, majd mégis folytatódhatott minden szinten a labdarúgó bajnokságok sora. A Közép csoport 20 csapata közül a váciakat egy hellyel megelőző (14., illetve 15. hely) vendégek ugyanannyi ponttal (19-cel) várták az összecsapást, mint a mieink. Ezért is volt különösen nagy a tétje a 90 percnek: vajon melyik gárda szakadhat el a kiesőzónától?

A Vácnál ismét volt kiállítás miatti eltiltott (Magos Mátyás). Az előző fordulóban mindkét együttes vereséget szenvedett, így abban reménykedett, hogy a naptári évben a tervek szerint még lejátszandó 4 mérkőzésen javítani tud.

Aztán a találkozó – melyet zárt kapuk mellett rendeztek a kormányrendeletnek megfelelően – kiderült, hogy a szurkolók nem sokat vesztettek a távollétükkel. Az első játékrész elején és a hajrájában valamivel aktívabbak voltak a vendégek, ám a küzdelmes mezőnyjáték nem sok izgalmat, még kevesebb gólhelyzetet hozott.

A folytatásban átvette az irányítást a Vác, viszont támadásainkban nem volt elég átütőerő a szervezetten védekező rivális kapuja előtt. Húsz perccel a meccs vége előtt csillant fel a győzelmi esély, mivel kiállítás miatt megfogyatkoztak az újvárosiak. Ám ezt követően inkább a vendégek kontrái voltak veszélyesebbek, így végül az elég eseménytelen összecsapáson a játék képe alapján jogos döntetlen született.

Az első bajnoki kör a sorsolás szerint jövő vasárnap zárul, amikor a mieink az igen szerény teljesítménnyel utolsó előtti szegediekhez látogatnak. Majd a következő két hétben a tervek szerint két tavaszról előrehozott összecsapással fejeződhet be a váciak – sok sikert sajnos nem hozó… – naptári éve.

Feladó: Városháza

Sport [2020. november 13., péntek]

Kézilabda – Nem utazik holnap Csehországba a Váci NKSE

Pozitív koronavírus teszt eredmény miatt nem utazik el holnap cseh ellenfeléhez a Váci NKSE. A klub által kiadott közlemény az alábbiakban olvasható.

„Elmarad a holnapi DHK Banik Most – Váci NKSE Európa Liga mérkőzés, ugyanis a ma megkapott, tegnap levett PCR tesztek eredményei, egy stábtag esetében pozitív eredményt, egy játékosunk esetében pedig kétes eredményt jelentettek.
Ez azt jelenti, hogy a mérkőzés elmarad, ez már az EHF részéről is meg lett erősítve! Az EHF levele szerint a továbbjutás egy hét múlva Csehországban dől majd el, amennyiben csapatunk tagjai negatív teszt eredményt produkálnak majd!
A csapat hétfőn tehát újabb teszten vesz részt, és amennyiben minden rendben alakul, akkor szerdán pályára léphetünk a Kisvárda ellen is.”

Feladó: Városháza

Sport [2020. november 11., szerda]

Labdarúgás, vízilabda igen, asztalitenisz nem

A mától hatályos kormányrendelkezések hatására a különböző sportági szakszövetségek felülvizsgálták bajnoki versenyrendszereik folytatásának lehetőségét. A kép vegyes.

A váci csapatsportok közül a kézilabdások zaklatott élvonalbeli bajnoksága a korábbiak szerint folytatódik. A tervek szerint a Váci NKSE szombaton Csehországban nemzetközi kupameccset, jövő szerdán este hattól Kisvárdán bajnokin, november 21-én 20 órától a váci sportcsarnokban a kupameccs visszavágóját játssza le.

Az MLSZ elnökének korábbi bejelentése semmisnek tekinthető: a labdarúgó NB III-ban folytatódik a pontvadászat. A Vác FC november 14-én, szombaton délután fél kettőtől a BVSC sporttelepén a dunaújvárosiakat fogadja.

A Magyar Asztalitenisz Szövetség viszont felfüggesztette összes csapatbajnoki versenysorozatát, így a Váci Reménység egyelőre nem folytatja szereplését a harmadosztályban.

Lesz viszont a tervek szerint újabb kettős forduló a vízilabda OB II-ben. Erre e hét szombatján Budapesten a Szőnyi úti sátortető alatt kerül sor. A Vác VSE két mérkőzésen is érdekelt lesz.

Feladó: Városháza

Sport [2020. november 10., kedd]

Kézilabda – Szerdán sem lesz meccs!

Bár a holnaptól hatályos kormányintézkedések és a szakszövetség mai állásfoglalása lehetővé tenné nézők beengedése nélküli megrendezését, a szerda este 18 órára tervezett Váci NKSE – Alba Fehérvár KC NB I-es női kézilabda találkozó is elmarad.

Az újabb halasztás előtt kiderült: a várható korlátozások miatt a váci sportcsarnokba nem engedhetnek szurkolókat már erre a bajnokira sem. A Magyar Kézilabda Szövetség döntése értelmében pedig csak a felnőtt élvonalbeli összecsapásokra kerülhet sor holnap. Ám mindezt felülírta a legfrissebb információ: a székesfehérváriaknál több játékos koronavírus tesztje pozitív lett, ezért még zárt kapuk mellett sem kerül sor a váci mérkőzésre.

A jelenlegi állás szerint tehát a váciak legközelebb szombaton 18 órától a csehországi Most városában lépnek pályára az EHL-sorozat harmadik fordulójának első összecsapásán. A Banik Most elleni találkozót a tervek szerint a Sport televízió élőben közvetíti. A visszavágóra – szintén élő tévéközvetítés mellett – november 21-én szombaton 20 órától kerül sor a váci sportcsarnokban.

Feladó: Városháza

Sport [2020. november 8., vasárnap]

Labdarúgás – Jobbak voltak a hazaiak

Két siker után a jó erőt képviselő rivális otthonában már nem sikerült pontot szereznie NB II-as focicsapatunknak: FC Dabas – Vác FC 2-0 (2-0).

Az előző játéknapokon olyat tett a váci gárda, amely először sikerült az aktuális pontvadászatban: egymást követő két bajnokiját megnyerte. Ezúttal viszont a csoport listavezetőjétől mindössze két ponttal lemaradó dabasiak otthonában már nem sikerült növelni a sikersorozatot.

A hazai pályán még veretlen Dabas ez előző fordulóban meccs nélkül kapta meg a pontokat, mivel a koronavírus miatt ellenfelük nem tudott pályára lépni. A mérkőzésre már nagyjából az elképzelt összeállításban küldhette pályára együttesét Burzi Attila váci vezetőedző.

A találkozó elején a vendéglától megpróbálták egy lendülettel lerohanni a mieinket. A sorozatos akciókat sajnos alig negyedóráig sikerült hárítani: a 14. percben vezetést szereztek a hazaiak. Így a mieink azon elképzelése, hogy majd masszív védekezésből indított gyors kontrákkal veszélyeztetnek, nagyon gyorsan változtatást igényelt. Ám a vendéglátó támadásban maradt, és még a szünet előtt megduplázta előnyét.

A kétgólos hátrányban alighanem támadóbb felfogásban küldte csapatát a folytatásra a váci tréner. Elképzeléseit aztán alig negyedóra múlva Magos Mátyás kiállítása felülírta. (Sajnos, mostanában 3-4 meccsenként megfogyatkoznak a mieink az érkező piros lap miatt…) Innentől a magabiztos dabasiak már esélyt sem hagytak, a játék képén a mindkét oldalon végrehajtott cserék sem hoztak lényeges változást.

Vereségével 17 fordulót követően újra nehéz helyzetbe került a Vác a tabellán: jelenleg a legrosszabb, még bennmaradó 15. helyet foglalják el. A reményt az jelenti, hogy az előttük lévő mezőny ponttermése sem sokkal haladja meg a vácit. Csapatunk a bajnoki első kör utolsó előtti fordulójában az eddig szintén szerény teljesítmény produkáló, szintén 19 pontos dunaújvárosiakat fogadja a BVSC-pályán november 14-én szombaton fél kettőtől.

Feladó: Városháza

Sport [2020. november 4., szerda]

Kézilabda – Bajnokit játszottak a váci sportcsarnokban! FRISSÍTVE!

Szerdán megkezdődött az immár követhetetlen lebonyolítással zajló élvonalbeli női kézilabda bajnokság második köre. A papírformának megfelelően a vendég zöld-fehérek elvitték a pontokat: Váci NKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria 25-29 (12-17).

Aligha volt korábban olyan a hazai NB I-es kézilabda pontvadászatban, hogy november első szerdáján immár a bajnokság második körének első meccsét rendezték volna. Olyan meg biztosan nem fordult még elő, hogy a 14. fordulóban aktuális összecsapás előtt az egyik csapatnak nyolc, a másiknak mindössze három (!) lejátszott mérkőzése volt a bajnokság első feléből.

Műtét miatt a váciaknál már nem játszhatott Grosch Vivien és Kuczora Csenge, míg Lakatos Rita vállsérülése után már vállalhatta a játékot.

A kormánykorlátozások miatt a csarnokba csak a bérlettel rendelkezőket engedték be. Csapatunk élvonalbeli pályafutásának leggyérebb számú hazai közönsége a kezdés után azt láthatta, hogy míg a vendégek egy játékost váltottak védekezésből támadásba menet, a mieink változatlan hetessel vették fel a harcot. Bár büntetőből a váciak szereztek előnyt, ám mivel az első akciógólunkra közel 8 percet kellett várni, a Fradi átvette a vezetést és ki sem adta a kezéből a folytatásban sem.

A meccs első perceiben a hosszú lefolyású támadásokból kevés gól született. Már ekkor látszott, hogy igen szűk lehet a hazai góltermelés átlövésekből. Mivel a zöld-fehérek kapusa, Janurik Kinga remekelt, előbb 3-4, majd a szünetet megelőzően már 5-6 gólos fórba került az FTC. Az első félidő sok cserét hozott, az edzők bátran kísérleteztek a különböző taktikai felállásokkal.

A pihenőt követően a hazai kapuba a tehetséges Bukovszky Anna (képünkön) állt, aki 5 perc után szinte megbabonázta az ellenfelet. Sorra hárította a ziccereket és vezérletével csapatunk harmadolta a féltucatos hátrányát (39. perc: 17-19). Kicsit belealudt a Fradi a meccsbe, a mieink pedig fokozatosan vérszemet kapva, innentől szorossá tudták tenni a mérkőzést.

A feljavult hazai védekezés eredményeként nem egy alkalommal az egyenlítésért is támadhattunk, ám mindig hiányzott egy kis plusz ahhoz, hogy igazán megszeppenjen az ellenfél. A záró öt perc a sokat rontó vendégek minimális (24-25) előnyével indult, majd Háfra Noémi vette hátára a fővárosiakat és bombatalálataival végleg eldöntötte a pontok sorsát.

Váci góldobók: Diószegi Nikolett 6; Hámori Konszuéla 4; Szondi Zsófia 3; Kácsor Gréta 3(1); Lakatos Rita és Szanja Radoszavljevics 2-2; Szabó Laura 2(2); Aron Andrea, Bárdy Noémi és Helembai Fanny 1-1.

Szilágyi Zoltán: – Talán egy kicsivel több extra teljesítménnyel és eredményesebb átlövőjátékkal a fordulópontokból mi jöttünk volna ki jobban és akkor egy ilyen kvalitású ellenféllel szemben is pontot tudtunk volna szerezni. A védekezésünk bizonyos időszakokban jó volt, a második félidőben Bukovszky Anna bravúrosan védett. Kár, hogy a lehetőségeinkkel rosszul sáfárkodtunk.

A tervek szerint a mieink november 7-én szombaton 18 órától zártkapus bajnokira utaznak az MTK-hoz, majd november 11-én szerdán szintén este hattól a székesfehérváriakat fogadják.

Fotó: vacinkse.hu

FRISSÍTÉS!

Péntek délután érkezett az információ: elmarad a sorsolás szerint szombatra tervezett MTK elleni bajnoki! A fővárosi csapatnál pozitív vírustesztet adott az egyik játékos, így a teljes keret karanténba kényszerül a következő napokban.

Feladó: Városháza

Sport [2020. november 3., kedd]

Kézilabda – Maximum 180 néző lehet a szerdai bajnokin!

A kedd esti kormányfői bejelentés tartalma alapvetően meghatározza a sportrendezvények látogathatóságát is. Mivel ezek az intézkedések már a szerdai Váci NKSE – FTC NB I-es női kézilabda bajnokit is érintik, az alábbiakban a rendező klub ezzel kapcsolatos közleményét változtatás nélkül közöljük.

"Megváltoznak a Váci Női Kézilabda Sportegyesület mérkőzés rendezési feltételei!

A holnap életbe lépő szabályozások értelmében minden sporteseményen, csak minden harmadik helyet lehet elfoglalni, az állóhelyek tekintetében pedig tartani kell a 1,5 méteres távolságot!
Ezáltal a Váci Sportcsarnokban megrendezendő hazai mérkőzéseink nézőszáma maximum 180 főben kerül korlátozásra! A Váci Női Kézilabda Sportegyesület bérleteseinek száma 195 fő, így a szezon előtt bérletet vásárlók közül, érkezési sorrendben az első 180 bérletest tudjuk beengedni mérkőzéseinkre! Tehát amíg a jelenlegi szabályozás érvényben marad, mérkőzéseinkre szóló jegyárusítás szünetel, mind a hazai, mind a vendég szurkolók részére!

Bérleteseink részére további információ, hogy sajnos a megvásárolt ülőhelyeket nem tudjuk biztosítani a mérkőzéseken, ugyanis a lezárások miatt, ezek többsége nem lesz elérhető! A fennmaradó 130 ülőhely, érkezési sorrendben kerül elfoglalásra, ezek után a két oldalon, valamint a büfé oldali kapu mögött következik a maradék 50 állóhely elfoglalása!

Kérjük szurkolóink megértését, de sportcsarnokunk kis befogadóképessége miatt ez volt leginkább szurkolóbarát lépés, amellyel még meg tudunk felelni a szabályozásoknak!
A szabályok már a holnapi FTC elleni hazai mérkőzésünkre is vonatkoznak!!!"

Feladó: Városháza

Sport [2020. november 1., vasárnap]

Labdarúgás – A félidőben már végeredmény

November első napján a harmadosztályú pontvadászat Közép csoportjában a 16. forduló találkozóit rendezték. A váciak legyőzték a megyei riválist: Vác FC – Monori SE 2-1 (2-1).

A megelőző hatmeccses nyeretlenséget egy fölényes győzelemmel lezáró (Majos – Vác 1-7) múltheti bajnoki után a hosszú hetek után végre a kieső pozícióból kilépő váciak a középmezőny élén álló megyei riválist fogadták a zuglói „hazai pályán”. (A majosi mérkőzés utózöngéje volt, hogy a szövetség illetékeseinek nem nyerte el a tetszését a meccs alatti váci „tűzijáték”, és 1 millió forintos büntetést rótt ki a klubra.)

Tipikus őszi idő fogadta a Mindenszentek napjára kiírt meccsre látogató gyér számú publikumot a BVSC sporttelepén. A váciaknál lassan visszatérnek a sérültek és eltiltottak, míg a vendégeknél szinte mindenki hadra fogható volt. A Monor egy hete nem lépett pályára, szerdán viszont kitűnően helytállt az NB II-es Siófok elleni kupameccsen és csak drámai csatában, 11-esekkel búcsúzott a sorozattól.

A mai összecsapás negyedórás erőfelmérést követően az egyre eredményesebb góllövőformát mutató Szenes Bence (képünkön) góljával váltott lüktetőbb játékra. Az első félidő hajrájában ez egy gólváltásban is megmutatkozott: a 39. percben Zámbó Dániel megduplázta a váci előnyt, ám pár percre rá jött a monori szépítés.

A második félidő nagy küzdelmet hozott. A vendégek egyre nagyobb erőket mozgattak meg a pontmentés érdekében, ám a szervezett váci védekezés útját állta a próbálkozásoknak. A sorozatos cseréket követően a meccs hajrájában egyre keményebbé vált a játék, sorban mutatta fel a játékvezető a sárga lapot mindkét oldalra. A lényeg azonban nem változott: sikerült megtartani az első játékrészben kialakult eredmény, amely így nagyon fontos 3 pontot jelentett a mieink számára.

Az NB III-as bajnokság első köréből még 3 forduló van hátra, majd a tervek szerint 2 „tavaszi” mérkőzésre is sor kerül még idén. Az eddigi 16 bajnokin 19 pontot gyűjtő Vác FC legközelebb november 8-á vasárnap délután fél kettőtől az élmezőnyhöz tartozó FC Dabas otthonába látogat.

Feladó: Városháza