címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Ennek a díszvitrinben a helye!

Kézilabda – Ennek a díszvitrinben a helye!

A klub eddigi történetének egyik legnagyobb bravúrját érte el a nõi kézilabda EHL-kupa csoportkörében a váci hölgykoszorú. A mieink ezúttal az orosz bajnokságban dobogóért küzdõ volt BL-gyõztes otthonában diadalmaskodtak: HC Zvezda Zvenyigorod – Váci NKSE 29-33 (12-17).

Szerencsére a váci küldöttség tagjai vírusmentesek voltak, így – a mûtét után lábadozó Grosch Vivien és Kuczora Csenge, továbbá a térdpanaszokkal maródi Triffa Ágnes kivételével – mindenki játékra kész volt.

A mérkõzést hatalmas gólpárbajjal nyitották a csapatok. Három orosz egyenlítés után viszont még úgy is elhúzott a meglepett hazaiaktól csapatunk, hogy pár ziccerünk kimaradt. Remekül védekezett a Vác és a kapuban Bukovszky Anna is nagyot javult a hazai kupameccs óta.

A túloldalon Kácsor Gréta és Diószegi Nikolett rendre betalált és a 10. percben 3-6-os állásnál idõt is kért a hazai edzõ. A szigorú játékvezetõi felfogás sorra kiállításokat eredményezett, sajnos a félidõ második felében inkább nálunk. Mivel Helembai Fanny és Szabó Laura is összeszedett két kétperces büntetést, félõ volt, hogy a folytatásban ez kihat majd a mieink védekezésére.

Ám a szünetig folytatódott a remek váci támadójáték és a 24. percben már kétszer annyi gólt számláltak a mieink az ellenfél találat mennyiségénél (8-16). A játékrész hajráját jóformán végig emberhátrányban játszotta a VNKSE és az utolsó pillanatban bekapott gól miatt a pihenõre ötre csökkent az elõnyünk.

A folytatásban hosszabb támadásvezetésre tértek át a mieink, míg a vendéglátók nyitott védekezéssel próbálkoztak. Felzárkózott a Zvezda négy találatra, ám aztán a mieink jól játszották át egyéni megoldásokkal a testfelépítésben nagy elõnyben lévõ oroszok védekezését és a 47. percben megnyugtató, 26-19-es fórban volt a Vác.

A hajrára viszont belefáradtak a sok birkózásba a magyar lányok. Jöttek a támadásbeli bakik. Szerencsére Kácsor Gréta kétszer is megvillant, így két gólnál közelebb nem jöttek fel az oroszok (57. perc: 28-30). A váci lányokat jóformán csak a szívük vitte már elõre, viszont az utolsó elõtti percben Szabó Laura biztoskezû hetesértékesítése végleg döntött.

Végül a vasárnapi vereséghez képest mind a szerdai bajnokira, mind a mai kupameccsre nagyot javult a Vác teljesítménye. A kezdõhetes tagjai emberfelettit produkáltak, mindegyikük nagybetûs teljesítményt nyújtott ma. Egy olyan gyõzelmet arattak, melyet még évek múltán is büszkén emlegethetnek játékosok, vezetõk és szurkolók egyaránt.

Váci góldobók: Diószegi Nikolett 9; Kácsor Gréta 8; Lakatos Rita 5; Sanja Radoszavljevics 4; Hámori Konszuéla 3; Helembai Fanny 2; Szondi Zsófia 1; Szabó Laura 1(1).

A váciak legközelebb január 23-án szombaton, 16 órától hazai pályán fogadják a dán Herning-Ikast együttesét (élõ tévéközvetítés: Sport1 TV).

A csoport másik összecsapásán: Paris '92 - Ikast 26-23.

Feladó: Városháza

EU pályázatok