címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 24. | szerda
György napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Ennek meg a kukában a helye

Kézilabda – Ennek meg a kukában a helye

Újabb hazai mérkõzésén sem sikerült pontot szereznie a második számú európai kupasorozat csoportkörében a váci együttesnek. Ha az oroszországi diadal díszvitrinbe való volt, akkor a mai meccs helye egyértelmûen a szemeteskukában van: Váci NKSE – Herning-Ikast 26-38 (13-21).

A gyõztes oroszországi utazásnak rossz következménye is volt: Szilágyi Zoltán vezetõedzõ koronavírus gyanújával otthoni karanténba kényszerült. Helyét a kispadon Németh András vette át. A vendégek 15 fõs játékoskerettel érkeztek egy szerdán lejátszott sikeres bajnoki után. Érdekesség, hogy kiváló rutinos kapusuk, Sabine Englert, idõsebb, mint a két váci kapus együttvéve…

A megelõzõ két kupameccsükbõl sajnos a párizsiak elleni semmilyen védekezést hozták át mára a mieink. A sokkal energikusabban, magabiztosabban kézilabdázó dánok ellen az elsõ félidõben még sikerült kétszer egyenlíteni, ám a szünetig már hatalmas különbség volt a csapatok között. Ennek oka a védõmunka és kapusteljesítmény hiánya mellett az volt, hogy támadásban a passzív szélsõjáték mellett a beállósokat sem sikerült megjátszani. Az átlövéseink hatásfokáról nem is érdemes beszélni, továbbá a büntetõink is inkább a mi csapatunkat sújtották. A túloldalon viszont a remekül felkészített vendégek rendre úgy mentek át a váci védõfalon, mintha az nem is lett volna.

A fordulást követõen elõbb valamelyest szûkített hátrányán a Vác, ám a záró 20 perc már vesszõfutás volt a csapatnak. A különbség folyamatosan nõtt még úgy is, hogy különbözõ védekezési formával próbálkozott a VNKSE. A legnagyobb dán fór 15 gól volt, amin a találkozó záró három hazai találat sem tudott jelentõsen kozmetikázni.

Váci gólszerzõk: Lakatos Rita 8(3); Diószegi Nikolett és Hámori Konszuéla 4-4; Helembai Fanny és Sanja Radoszavljevics 3-3; Kácsor Gréta 2; Szabó Laura 2(2).

Németh András: – Rengeteg ziccert és öt hetest is kihagytunk, de nem tudtunk alkalmazkodni a játékvezetõi felfogáshoz sem. Nagy sebességkülönbség volt a két csapat között és a kapusok közötti teljesítménykülönbség is oka volt a vereségünknek. Ami szûkebb lett volna egy hatékonyabb támadásbefejezéssel.

A csoportkör elsõ fele után, három lejátszott találkozón, 2 pontot gyûjtött Vác. Legközelebb a mai meccs „visszavágójára” hivatalos a kupasorozatban csapatunk: február 6-án, szombaton magyar idõ szerint délután négytõl Ikastban szerepel. Addig azonban elõbb 27-én 16 órakor Szombathelyen, majd 30-án délután negyed háromtól a váci sportcsarnokban a dunaújvárosiakkal szemben lép pályára az együttes – természetesen továbbra is zárt kapuk mögött.

A csoportban a vasárnapra tervezett Paris ’92 – HC Zvezda találkozó elmarad. Az orosz csapat a szigorított francia víruselõírások miatt nem utazott el a mérkõzésre.

Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza

EU pályázatok