címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 25. | csütörtök
Márk napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Adnak érte két pontot FRISSÍTVE!

Kézilabda – Adnak érte két pontot FRISSÍTVE!

Ismét két nemzetközi kupaforduló között lépett pályára élvonalbeli kézilabda együttesünk. Szerda este azon ritka alkalom fordult elõ, hogy a mieinknél is alacsonyabb átlagéletkorú csapattal szemben mérettette meg magát a sok sebbõl vérzõ Szilágyi-hölgykoszorú: Váci NKSE – Boglári Akadémia-SZISE 33-28 (19-16).

Immár az együttes irányítójának, Lakatos Ritának és egyik beállójának, Helembai Fannynak is ki kellett hagyni sérülése miatt a mai találkozót, így mindössze 12 játékossal vágott neki a meccsnek a VNKSE. (Rita ütéstõl származó deréksérülésének idegbecsípõdés miatt eltart a rehabilitációja, Fanny belsõ bokaszalagjai húzódtak meg, ez sem párnapos gyógyulás.)

A hiányzók miatt a korábban megszokotthoz képest kissé felforgatott váci kezdõhetes vágott neki a 60 percnek. Az elején háromszor is sikerült ziccerbõl a kapus hasába püfölni a labdát, majd a kölcsönös támadásvezetési hibák után – 1-3-as kezdést követõen – 3 hetesgóllal jött össze a fordítás.

Az ellenfél kettõket cserélt támadás és védekezés váltáskor, nálunk az elsõ csere a félidõ felénél a kapusposzton következett. Sikerült ugyan 10-7-re meglépni, ám a 17 percben Diószegi Nikolett szélsõ beugrás közben rálépett az alálépõ védõ lábára és súlyosnak tûnõ bokasérülést szenvedett.

Szabó Laura eredményességével aztán a szünetig tartotta a 2-3 gólos elõnyét a Vác, miközben a két játékvezetõ hölgynek „sikerült” még az amúgy alacsony nívójú játéknál is gyérebb teljesítmény produkálni…

A szünetet követõen elfeledkeztek a mieink a hálózörgetésrõl, nem csoda, hogy a 38. percben 20-20-nál egalizáltak a vendégek. Sok hibával megspékelt ideges hangulatú küzdelem folyt a pályán a sportág kevés szépsége jelent meg a mérkõzésen.

Minimális váci fórral fordultunk a hajrára, amikor a vendégek kapus nélkül támadtak, ami ellen a váciak egy kihúzódó védõfallal válaszoltak. A két taktika közül szerencsére a miénk volt hatásosabb és a lefújásra kialakuló legnagyobb különbség így enyhén torzítja a mérkõzés képe alapján kevésbé hiteles végeredményt.

Váci gólszerzõk: Szabó Laura 13 (6); Kácsor Gréta 6; Hámori Konszuéla 4; Pálffy Anna 3; Aron Andrea és Szondi Zsófia 2-2; Diószegi Nikolett, Sanja Radoszavljevics és Szeberényi Flóra 1-1.

Szilágyi Zoltán: – Tudtuk, hogy nagyon meg kell dolgoznunk a pontokért. Helyzetünkben ez megbecsülendõ eredmény, hiszen Diószegi Nikolett bokasérülésével még kevesebben lettünk. Csak a jó csapatmunkánknak köszönhetõ, hogy ki tudtuk küzdeni a gyõzelmet, amelynek különbsége a látottak alapján túlzó.

FRISSÍTÉS!

A váci egyesület szombaton hivatalosan bejelentette, hogy egy pozitív eredményû koronavírus-teszt miatt a csapat nem utazik el a vasárnapra tervezett párizsi kupameccsre. A találkozó 2 pontját 10-0-ás gólkülönbséggel a francia együttes kapja.


Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza

EU pályázatok