címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Fontos pontok a rivális ellen

Kézilabda – Fontos pontok a rivális ellen

Az idei januári-februári meccshajsza befejezõ állomásán, szerda este egy hazai bajnoki volt soron az elsõosztályú váci kézilabda együttes számára. A mieink helyenként igen jó teljesítménnyel fontos pontokat gyûjtöttek be: Váci NKSE – DVSC Schaeffler 32-28 (19-13).

A végsõ bajnoki helyezés miatt a mai mérkõzés is fontos volt a mieink számára. Az összecsapás pikantériáját az is adta, hogy korábban már bejelentették: a Vác mai vezetõedzõje nyártól már a debreceniek vezetõedzõje lesz. A találkozó hazai játékoskeretébõl a három régóta hiányzó mellett Lakatos Rita sem tudta még vállalni a pályára lépést. A lehetséges 16-ból a hazaiak 13 játékost neveztek, míg a vendégek teljes kerettel álltak ki.

Az elsõ percekben a váciak állva hagyják vendégeiket. A Loki azonos összetételben támadott és védekezett eleinte, míg a mieinknél a támadásban pályán lévõ Aron Andreát védekezésben Szabó Laura váltotta. Ez annyira tökéletesen mûködött, hogy nyolc percen keresztül minden percre jutott egy váci találat, viszont a hazai védõfal kiváló védõmunkáját megfejelõ, több bravúrt bemutató Bukovszky Anna csupán egy gólt kapott.

A vendégek indiszponált meccskezdésükbõl csak lassan ocsúdtak, amihez kellett az is, hogy edzõjük röpke negyedóra alatt kétszer is idõt kérjen. A félidõ második felében sem sokat javult az ellenfél védõmunkája, viszont cserekapusuk, Csapó Kyra már hatékonyabban védett. Rajta kívül még az exváci Hornyák Dóra gólérzékenysége érdemel említést: a szünetig csapata góljainak majdnem a felét õ dobta. A váciaknál viszont többen is remekeltek és rendre sikerült egyéni megoldásokkal, vagy a beállóst (Szabó Laurát) megjátszva tetemes fórt összeszorgoskodni a pihenõre.

A második félidõelején mindkét oldalon hosszú támadásokkal próbálkoztak a csapatok és felváltva estek a gólok. Így sikerült tartani az 5-6 találatnyi elõnyt. Aztán egy idõre leálltak a támadásaink, sokkal nehezebben találtuk a hálózörgetést érõ megoldásokat. Feljött többször is a DVSC háromgólos hátrányra. Kácsor Gréta fontos góljaival a záró öt perc ötgólos hazai fórral indult és innentõl már csak arra kellett ügyelni, hogy a csapat megbecsülje a labdát. Ezt tette.

A mérkõzést végül magabiztosan, a fantasztikus meccsindítással jól sáfárkodva, több jó teljesítménnyel nyerte meg a VNKSE. A váciaknál mintha a korábbi mérsékelt teljesítmények javuló tendenciát mutatnak…

Váci gólszerzõk: Hámori Konszuéla 7; Kácsor Gréta 6; Szabó Laura 6(3); Aron Andrea 4; Sanja Radoszavljevics 3; Bárdy Noémi, Diószegi Nikolett és Helembai Fanny 2-2.

Szilágyi Zoltán: – Egy közvetlen rivális ellen szereztünk nagyon fontos két pontot. Mindkét oldalon hiányoztak kulcsjátékosok. Már az elsõ percekben nagyon koncentráltak voltunk és kiválóan kezdtünk. Egyes idõszakokban kifejezetten érett, taktikus játékot produkáltunk. A debreceniek megpróbáltak rendre felzárkózni. De nálunk mindig volt egy-egy olyan megvillanás, amivel átlendültünk a holtpontokon.

A váciak számára következõ tétmérkõzés a tervek szerint március 6-án 18 órától az MTK otthonában lesz. Ezt követõen március 10-én délután egytõl a másodosztályú listavezetõ Budaörs ellen kell kivívni a hazai kupasorozat legjobb nyolc csapata közé kerülést. Hazai bajnokira viszont csak majd március 27-én, este hattól kerül sor, amikor a székesfehérvári hölgykoszorú látogat a váci sportcsarnokba.

Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza

EU pályázatok