címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 18. | csütörtök
Andrea és Ilma napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás – Büntetett a kihagyott büntetõ

Labdarúgás – Büntetett a kihagyott büntetõ

A naptári év elsõ, az aktuális NB III-as pontvadászat 22. fordulójában kikapott a váci gárda a fõvárosban: Honvéd-MFA II – Vác FC 2-1 (1-0).

A harmadosztályú bajnokság húszcsapatos Közép csoportjában a még éppen bennmaradó helyrõl folytatta ma a kiesés elleni harcát a váci legénység. A játékoskeret téli minimális változásánál fontosabb volt a szünetben, hogy szakmai igazgatóként Csank János segíti a jövõben Burzi Attila vezetõedzõ munkáját.

Az elsõ meccsükön az élvonalbeli kispestiek második csapata látta vendégül a mieinket. A szikrázó napsütés mellett vasárnapi délidõben lejátszott mérkõzést nagy lendülettel kezdték a hazaiak. Az elsõ negyedórában saját tárfelére szorult a váci gárda. Sajnos, a folyamatos kispesti akciók már a 14. percben góllá értek (1-0). A bekapott gól után a mieinknek fel kellett adniuk az esélyesebb ellenféllel szembeni, zárt védekezésre alapuló taktikájukat – fokozatosan kiegyenlítettebb lett a küzdelem.

Alig telt el a meccs elsõ harmada, amikor sérülés miatt cserére kényszerültek a vendégek. A játékrész hajrájában egyértelmû fölénybe került a Vác, ám igazi gólhelyzetet nem sikerült kialakítani a fiatal játékosokból álló ellenfél kapuja elõtt. Így a pihenõre maradt az egygólos váci hátrány.

A második félidõ is váci támadásokkal indult, a szögletek mellett lényegesen több alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel a mieink. Ennek meg is lett az eredménye, mert még öt perc sem telt el és Szalánszki Gergõ kiegyenlített (1-1). Ám nem sokáig örülhettünk, mert újabb öt perc lepergése után újra vezetést szerzett a kipesti tarcsi (2-1).

Így újra csak az egalizálás érdekében támadhatott a Vác. Ment is lelkesen elõre az együttes, de a félidõ feléig nem sikerült gólszerzéssel kecsegtetõ akciókat vezetni. Az elsõ sárgalapos figyelmeztetésig 70 percet kellett várni, ezt váci játékos „érdemelte” ki, mint ahogyan a következõt is. A záró negyedóra egy lerántás miatt megítélt váci büntetõvel indult, ám az alig egy perce csereként beállt 11-es számú Rusvay Gergely 11-esét a hazai kapus bravúrral hárította.

A véghajrában is mindent megpróbáltak a váciak az egy pont megmentése érdekében, de igazi lehetõség már nem akadt: vereséggel indították a tavaszi sorozatot.

Csapatunk legközelebb március 7-én délután az éllovas kecskemétiekhez látogat. Az elsõ „hazai” bajnokira rá egy hétre kerül sor: akkor a Hódmezõvásárhely csapatát fogadják a váciak. (Amennyiben a közeli napokban történõ hatósági és MLSZ-bejárás után az illetékesek -szigorúan zártkapus rendezésre - engedélyt adnak, akkor e bajnokitól a csapat a váci stadionban léphet pályára a pontokért. A döntésrõl beszámolunk.)

Feladó: Városháza

EU pályázatok