címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. április 20. | szombat
Tivadar napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Féltucaton ragadt a gyõzelmi sorozat

Kézilabda – Féltucaton ragadt a gyõzelmi sorozat

Újabb közvetlen rivális ellen folytatta az élvonalbeli pontvadászatot a váci együttes. A mieink a mérkõzés elõtt az egy hellyel és egy pont lemaradással õket követõ hazaiak ellen gólos vereséget szenvedtek: MTK Budapest – Váci NKSE 35-32 (16-14).

Kölcsönösen elrontott támadások után Szabó Laura hetesével a Vác szerzett vezetést, majd Bukovszky Anna üreskapus találatát követõen – rossz csere miatti kettõs emberelõnyben – már kétgólos fórt szerzett csapatunk. Aztán már sikerült növelni góljaink számát, sõt amikor a váciak voltak kevesebben, Kácsor Gréta immár harmadik rontását a hazaiak is üreskapus góllal büntették.

A kezdeti sovány góltermést ezután már szaporább hálózörgetés váltotta. A 9. percben már kétszer annyi gól állt a mieink mellett, mint az MTK-nál (3-6), így a fõvárosiak edzõje idõt kért. Kapusunk gólja mellett már a második büntetõt hárította. A két ziccert rontó Sanja Radoszavljevics már éppen csereéretté vált, amikor üreskapus góljával 8-4-re vezetett a VNKSE.

Sajnos, Aron Andreán volt a hibázások sora, így gyorsan egygólosra apadt az elõnyünk – jött is a váci idõkérés (19. perc: 8-9). A mérkõzés harmadánál aztán kezdõdött minden elölrõl, hiszen döntetlen lett az állás. A váci hullámvölgy tovább folytatódott, elõször vezetett az MTK (11-10). Majd újabb hazai találatot követõen Szilágyi Zoltán másodszor is magához hívta tanítványait. (9-5-ös vendégelõny után 14-11-re alakult az állás, tehát két váci hálózörgetésre kilenc hazai válasz érkezett nyolc perc alatt!)

A félidõ hajrájában kihagyott büntetõnk miatt csak egy gólt sikerült faragni a hátrányból, így – a korábbiakhoz hasonlón – most is kettõ volt a váci mínusz a meccs felénél.

A térfélcserét követõen eleinte gyakran és felváltva estek a gólok. Majd 5 perc és 20-17 után következett az utolsó vendég idõkérés. A meccs kétharmadánál továbbra is három gól volt a váci hátrány (24-21), mivel szinte semmi védõmunka nem volt csapatunknál. (A második félidõ elsõ 11 percében – egyenlõ elosztásban– összesen 18 gól esett!) Érkezett a kapunkba Bálint Anna.

A folytatásban alábbhagyott a gólgyártás, de sajnos az utolsó negyedóra is három találatnyi MTK-fórral indult. Pár elrontott hazai akció után Golovin Vlagyimir igazította el játékosait, majd végre Diószegi Nikolett 27-27-re egalizált. Ám röpke volt az örömünk, erõsített ismét a fõvárosi hölgykoszorú és a záró 6 percre visszaszerezte elõnyét (54. perc: 31-28). A mieink megpróbálkoztak az 5+1-es védõfallal és a 7 a 6 elleni támadásokkal, de továbbra is sorban jöttek a bekapott gólok.

Váci góldobók: Szabó Laura 6(4); Diószegi Nikolett 5; Helembai Fanny és Kácsor Gréta 4-4; Lakatos Rita és Sanja Radoszavljevics 3-3; Aron Andrea és Hámori Konszuéla 2-2; Bukovszky Anna, Pálffy Anna és Szondi Zsófia 1-1

A Váci NKSE tehát túl van a 26 bajnokijából 16 lejátszott találkozón. A mérlege: 10 gyõzelem és 6 vereség.

Most egy hazai kupameccs következik: a tervek szerint március 10-én este hatkor a másodosztály Nyugati csoportjában hibátlan teljesítménnyel élen álló budaörsiekhez látogat csapatunk. (Döntetlen esetén a hazaiak jutnának a legjobb nyolc köz.) Amennyiben a VNKSE túljut ezen az akadályon, akkor a négyes döntõbe kerülésért áprilisban a Fradit fogadja.

Feladó: Városháza

EU pályázatok