címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 28. | csütörtök
Gedeon és Johanna napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Labdarúgás - Pontszerzés az éllovas otthonában

Labdarúgás - Pontszerzés az éllovas otthonában

A tavaszi második fordulóban is idegenben lépett pályára a már hosszú idõ óta a kiesés ellen kiélezett csatát vívó harmadosztályú váci focigárda. A listavezetõ ellen az egy félidõnyi emberelõnyben játszó csapatunk pontot rabolt: Kecskemét – Vác FC 1-1 (1-0).

Az elmúlt hetén a kispesti akadémistáktól elszenvedett vereséget követõen a Közép csoport húszcsapatos mezõnyét 22 forduló után 4 ponttal vezetõ hazaiak ellen a mieink néhány hiányzó kivételével teljes csapattal tudtak kiállni. A hazaiak sorozatos gyõzelmek után a tavaszi nyitányon a középmezõnybeli paksi tartalékok otthonában csak egy gólnélküli döntetlenre voltak jók. Így a feljutást érõ kényelmes pozíciójuk megtartása érdekében egyértelmûen a gyõzelem igényével vonultak ki a mérkõzésre a kiesési vonalat éppen fentrõl simogató csapatunk ellenében.

A két csapat Zuglóban megtartott szeptemberi találkozója emlékezetes volt, hiszen a Kecskemét kétgólos elõnyét nyolc játékperc alatt fordította meg csapatunk és nyert akkor 3-2-re.

Az aktív váci kezdés után a meccs elsõ szöglete a vendégeké, az elsõ kihagyott gólhelyzete az október óta veretlen hazaiaké volt. Majd fokozatosan átvették a történtek irányítását a kecskemétiek. Sok izgalomra nem volt ok, ám egy 16-oson belüli véleményes hazai szerelés után néma maradt a bírói síp, sõt reklamálásért villant a mieinknek a sárga lap is. Közelítve az elsõ félóra végéhez, Halasi Péter, majd egy hazai játékost is sárgával figyelmeztette a játékvezetõ. Szinte a semmibõl azonban büntetõhöz jutottak a 34. percben a vendéglátók, miután kapusunk a kiugró csatár lábát találta el. A 11-est magabiztosan értékesítették, 1-0. A szünetig aztán unalmas mezõnyjátékkal múlatták a perceket a csapatok.

A második játékrész elején átvette az irányítást – a játékvezetõ! Egy hazai bedobásnál egy, már korábban besárgult kecskemétinek piros lapot, egy, a hazai kispadon ülõ stábtagnak pedig sárgát mutatott fel. Amikor a percekig tartó huzavona után folytatódott a küzdelem, újabb furcsa jelenet zajlott le. Egy vácit buktattak a hazai 16-oson belül, ám a bíró nem sípolt, Magos Mátyás gurítása pedig az álmélkodó kapus lábai között becsorgott a kecskeméti kapuba, 1-1.

A harmadik félóra egy meg nem adott hazai góllal indult. Felpörgött a játék, mindkét csapat gyõzelemre játszott. Az emberelõnyben focizó váciak a kontratámadások lehetõségét keresték a 10 emberrel is többet támadó ellenféllel szemben. Az újabb hazai vezetõgólt Halasi Péter nagy bravúrja akadályozta meg a 70. percben. A hajrá vendég cserékkel kezdõdött, majd percekig saját kapuja elõ szorult a Vác. Mégis, a hosszabbításban akár a gyõztes gólt is megszerezhette volna a vendéggárda, ám a hazai kapus ezúttal menteni tudott, így maradt a döntetlen.

Az eddig lejátszott 23 bajnokin megszerezhetõ 69 pontból a váciak 26-ot gyûjtöttek be, ezzel egyet elõre lépve, a 14 helyen állnak a tabellán.

A pontvadászat következõ fordulóját március 14-én rendezik. A sorsolás alapján a mieink a szintén veszélyes helyen tanyázó hódmezõvásárhelyi legénységet fogadják. A váci klub vezetõi lépéseket tettek annak érdekében, hogy legalább amíg zártkapus bajnokikat kell rendezni, a Vác FC a városi stadionban fogadhassa ellenfeleit. A hatósági bejárás megtörtént, a döntés a szakszövetség illetékesein múlik. (Amennyiben mégsem engedélyezik a váci rendezést, a mérkõzésre a BVSC zuglói pályáján kerül sor.)

Feladó: Városháza

EU pályázatok