címer
VÁC A DUNAKANYAR KAPUJA
2024. március 29. | péntek
Auguszta napja
Vác

+17
°
C
Vác
Järvenpää
-1
°
C

Hírek

Keresés

 

Kézilabda – Most az elsõ félidõt is megnyertük

Kézilabda – Most az elsõ félidõt is megnyertük

A végsõ bajnoki helyezés szempontjából is fontos mérkõzésen fogadta ma a váci sportcsarnokban az egyik legnagyobb riválisát élvonalbeli kézilabda együttesünk: Váci NKSE – Motherson- Mosonmagyaróvári KC 30-27 (14-11).

Ijesztõen indult a találkozó, mert az elsõ percekben a vendégek nagyon pattogós, koncentrált védekezése ellen igen nehezen találták a mieink az utat a kapuig. Az elsõ hazai hálózörgetésre 7 percet kellett várni. Szerencsére a mieink védõmunkájára sem lehetett panasz, így bizony elég gólszegény lett az elsõ 10 perc.

Kétgólos mosoni fór után kaptak lábra a mieink támadásban, igaz, csak a szélsõinknek sikerült gólokat dobni egy ideig. Fontos mozzanat volt, amikor a Hámori Konszuéla elleni fejre ütést piros lappal büntették a játékvezetõk: a vendégek gólérzékeny átlövõje, Simona Szarková ülhetett fel a lelátóra.

Érdekes volt a váci góltermés összetétele az elsõ játékrészben. Az elsõ nyolc találatunk közül hat született szélrõl, egy pedig hetesbõl. Csupán egy Kácsor-gól színesítette a repertoárt. Majd jött a váltás és Szabó Laura keserítette rendre a vendégek hálóõrét góljaival.

A második játékrész hasonlóan indult, mint az elsõ: most is percekig nem sikerült akciógólt szereznie a váci csapatnak. Az elsõ 10 percben inkább a vendégek akarata dominál, szerencsére csak egy gólt faragtak a félidei hátrányukból. Aztán a jócskán megszaporodó mosoni bakimennyiséget remekül kihasznált a VNKSE. A 40. és az 50. perc között a megszerzett labdákkal kontrázva 18-16-ról 27-19 lett az állás. Ez már megnyugtató elõny volt.

A záró percekben a mieink koncentráltsága csökkent, így az elõny is. De a gyõzelmet nem fenyegette semmi, sõt, az egymás elleni összevetésben is már a váciak állnak jobban.

Váci góldobók: Sanja Radoszavljevics 10; Szabó Laura 8 (4); Diószegi Nikolett és Helembai Fanny 4-4; Kácsor Gréta 2; Aron Andrea és Hámori Konszuéla 1-1.

Szilágyi Zoltán: – Büszke vagyok erre a gyõzelemre, mert egy feszült hangulatú mérkõzésen a jó erõkbõl álló közvetlen riválisunk ellen sikerült nyerni. Jól, idõnként remekül védekeztünk és a második félidõ közepén a megszerzett labdákkal komoly elõnyt harcoltunk ki. A hajrában már kevésbé koncentráltunk és ezt a szokása szerint végig kiválóan küzdõ mosoniak jól használták ki hátrányuk csökkentésére.

A mieink éppen egy sorozatmeccses idõszakban vannak. Legközelebb szerdán este hatkor Kisvárdára látogatnak, majd április 10-én szombaton a Magyar Kupa négyes döntõjébe jutásért szintén 18 órakor fogadják a Fradit.

Fotó: Kovacsics József

Feladó: Városháza

EU pályázatok