Sport [2013. június 26., szerda]
Váci iskolák a legeredményesebbek

Elkészítették Pest megye általános és középiskoláinak országos diákolimpiákon elért eredményességi rangsorát. A pontversenyben kettős váci siker született.
Szinte naponta érkeztek az utóbbi időben a hírek arról, hogy milyen remekül szerepeltek a váci diákok a különböző diákolimpiai megmérettetéseken. Amint ez alapján sejteni lehetett, az bebizonyosodott a mérleg készítéskor is: mind az általános, mind a középiskoláknál városunk tanintézete szerezte a legtöbb pontot az elért helyezések alapján.
A kimutatásból kitűnik, hogy a középfokú tanintézeteknél éppúgy, mint az abszolút rangsorban kimagasló eredménysorral dicsekedhet a Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium. A boronkaysok négy csapataranyat gyűjtöttek és összesen 15 dobogós helyezést értek el az ott tanuló diákok. Az általános iskolák közül is váci volt a legjobb: az Árpád Fejedelem Általános Iskola szerezte a legtöbb pontot.
Összesen 51 Pest megyei iskolából került ki olyan egyéni sportoló, vagy csapat, amely az országos diákolimpián pontszerző helyen végzett.
A részletes táblázat képünkön megtekinthető.

Feladó: Hírszerkesztő, estv@estv.hu