Közélet [2013. október 1., kedd]
Idősbarát Önkormányzat Díj Vácnak

Nyolc település tizenhárom önkormányzata kapott idén Idősbarát díjat az Emberi Erőforrások Minisztériumától szeptember 26-án a Parlamentben – köztük Vác is. Az elismerésről pénteken sajtótájékoztatón számoltak be a Városházán.
Fördős Attila bevezetőjében elmondta, hogy idén 81 önkormányzat nyújtotta be pályázatát a díjra, egyben gratulált a siker elérésében nagy szerepet vállaló Deákné dr. Szarka Anita jegyzőnek és Mohácsiné Dim Ritának, az Intézményfelügyeleti és Humán Osztály vezetőjének.
Az osztályvezető asszony a díjról elmondta, hogy ezzel az elismeréssel a szakminisztérium az idősekért végzett munkát és az életminőségüket javító intézkedéseket díjazza. Az önkormányzat idősek klubjának létrehozásával, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás biztosításával, a 60 év feletti korosztály igényeinek megismerésére rendszeres szükségletfelmérés elvégzésével, több generációt összefogó közösségi programokkal, személyes gondoskodást nyújtó szociális szolgáltatásokkal támogatta az idős embereket – sorolta Mohácsiné Dim Rita.
Ezt követően a jegyző asszony gratulált a városvezetésnek, illetve a hivatal osztályának és az érdekelt intézmények vezetőinek, kollektíváinak a díj elnyeréséhez. Deákné dr. Szarka Anita ezt az elismerést fontos lépésnek nevezte az általa meghirdetett minta önkormányzat megvalósítása felé vezető úton. Mint mondta: a Nemzet Sportvárosa és a Kultúra Magyar Városa mellett immár az Idősbarát Önkormányzat cím is szerepelni fog a hivatalos okmányokon, jelölve, hogy Vác ismét egy lépést tett azért, hogy a Dunakanyar szíveként kiemelkedő szerepet játsszon a térségben.

(Felső képünkön a parlamenti ünnepség után a díjat átvevő Mohácsiné Dim Rita és Szmolár Attila, az Idősek Otthona és Klubja igazgatója.)

Feladó: Váci Városimázs Kft., estv@estv.hu