Sport [2013. december 6., péntek]
Kézilabda – Csendes, nyugodt, tisztes vereség

Kevés izgalomban és látványosságban volt része a mintegy félháznyi közönségnek a férfi kézilabda NB I 14. fordulójában lebonyolított váci hatvan perc során: Váci KSE - Pick Szeged 23-31 (9-17).
Az utánpótlás mérkőzések közül a junioroknál 43-26-os, az ifiknél pedig 38-21-es vendégsiker született.
Egy-egy védő/támadó cserével indítottak a csapatok, ám az iram a hangulattal egyetemben egyáltalán nem verdeste a plafont. Az első három gólt még rendre egalizálta csapatunk, majd Vitáris Norbert bravúros védései ellenére három szegedi gól következett egymásután.
A védőfalból kilépegető szegedi játékosok alaposan megzavarták a hazaiak támadásszövését. Pozitív volt, hogy az első emberhátrányunkat 1-0-ra megnyertük. Ellentétes érzések kavaroghattak a csendesen szemlélődő publikumban: nagyobb is lehetett volna a jobbára 4-5 gólos különbség, ha kapusunk nem remekel, ám szorosabb is lehetett volna az állás, ha nem hagyják ki sorban ziccereiket a váciak. Sajnos, a hazai szélsők az első félidőben nem tudtak akciógólt szerezni, a folyamatosan duzzadó hátrány pedig a szünetre lett a legnagyobb.
A térfélcserét követően kapuscserével kezdtek a Tisza-partiak és pár perc alatt tízgólos lett a szegedi fór (34. perc: 9-19). Ha lehet még csendesebben poroszkált a mérkőzés, amely egyre inkább edzőmeccs jelleget öltött. A Vác is kapust váltott, ennek ellenére a találkozó kétharmadánál már 13 találat (12-25) volt a különbség. A szünet utáni első tíz percben a hazaiaknál csak Gábori Máté volt eredményes.
A hátralévő időben mindkét oldalon szerepet kaptak a cserejátékosok is. Nagyot esett a téliszalámisok védekezési koncentrációja is, ezt elsősorban Laurencz Szabolcs használta ki jól. 9-10 gól között alakult ekkor a váci hátrány. Nagy tapsot kapott az edzőként magát aktiváló Rosta István: vezérletével tíz gólon belül maradt a végére, ráadásul a bajnokság első helyezettje ellen a második játékrészt döntetlenre hozta a VKSE.
Váci gólszerzők: Laurencz Szabolcs 7(1); Gábori Máté 7(2); Kocsi András 3; Lendvay Péter és Székely Kristóf 2-2; Pál Gergely és Simányi Péter 1-1.
Rosta István: - Jobb helyzetkihasználással kisebb lehetett volna a különbség, de a második félidőbeli teljesítményünk tisztességes munka volt.
A bajnoki folytatásban a jövő hét folyamán a mieink kétszer is megmérkőznek a veszprémi csodacsapattal. Előbb jövő hétfőn idegenben, majd december 14-én szombaton este hattól a váci sportcsarnokban.

Feladó: Hírszerkesztő, estv@estv.hu