Közélet [2016. január 26., kedd]
Váci siker - A kulturális értékek megőrzése és megteremtése továbbra is kiemelt cél

"A művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért" kategóriában indult és került a díjazottak közé Vác. Épp a testületi ülés napján vehette át a fővárosban Lévai Dávid főépítész a város újabb elismerő címét, A Holnap Városáért díjat.

A városházán tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pályázati anyagban Vác történetét, épített és egyéb művészeti értékeit, kiemelkedő jelentőségű kulturális programjait igyekeztek bemutatni. És ahogy fogalmazott, nagy megtiszteltetés, hogy a zsűri Vácnak ítélte meg ezt a rangos díjat.

„Három éven át élhetünk a lehetőséggel, hogy a város népszerűsítése érdekében használjuk majd ezt az elismerést, de természetesen a kitüntetés arra ösztönöz bennünket, hogy a jövőben is mindent megtegyünk a kulturális értékek megőrzése és megteremtése érdekében.” – hangsúlyozta a főépítész, aki köszönetet mondott azért, hogy a város polgárai egyre nagyobb számban elismerik és segítik is ezt a törekvést.

„Aminek eredményeképpen Vácra már senki nem mondhatja, hogy alvó település, hiszen a város kétségtelenül felébredt.” – tette hozzá a Fördős Attila polgármester.

Feladó: Városháza