Közélet [2016. január 30., szombat]
FEBRUÁRBAN SEM UNATKOZUNK

Ahogy az év első hónapja úgy február is bővelkedik majd színes, érdekes programokkal. A hónap első napja például egy könyv bemutatóval kezdődik. Nem is akármilyennel. A Váci fényképes könyvet ismerhetik meg azok, akik ellátogatnak a Tragor Ignác Múzeumba, amikor délután 5 órakor Cservenák Péter a FORTE Fotóklub elnöke mutatja be az illusztris írásművet.

Egy nappal később: Aprók Tánca óvodásoknak, kisiskolásoknak, majd pedig Össztánc, vagyis tánctanulás kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Váci Egyházmegye Oktatási Központjában.

Szerdán azok örülhetnek, akik szeretik a humort, hiszen kabaré lesz a Madách Imre Művelődés Központban. A nevettetők között ott lesz Kőhalmi Zoltán, Janklovics Péter, Mogács Dániel és a Szomszédnéni Produkciós Iroda.

A Váci Dunakanyar Színház előadásában pedig Olt Tamás romantikus komédiáját lehet megnézni a Minden kezdet nehéz, hát még a versenyzongora címmel. A darab, egy fiatal író, Viktor viharos szakításával veszi kezdetét. Ez már ki tudja hányadik, és ki tudja hányadik viharos. Gyökeres változást vett életében új társa a hozzá szegődött bassett hound, Brúnó. Az együttélési normákról alapvetően mást gondoló Brúnó és gazdája egy sor kalamajkába keveredik, s közben a különös véletlen folytán Viktor találkozik egy régi osztálytársával, a házasságában a boldogság hajdani ígéretét kereső Dorkával. Vitathatatlanul izzani kezd közöttük a levegő…
Egy igazi fiatalos romantikus komédia kerekedik a történetből, semmi esetre sem csak fiataloknak.

Február 4-én Mítoszrombolás címen az általános iskolásoknak kiírt rajzpályázatra beérkezett pályaművek kiállítása tekinthető meg. Helyszín a Katona Lajos Városi Könyvtár.

És ha csütörtök, akkor Püspöki Gazdapiac. Vagyis váci és vác környéki termelők friss zöldségeket, gyümölcsöket, saját termelésű és készítésű pékárukat, tejtermékeket, lekvárt, mézet árulnak.

Ugyancsak csütörtökön lehet megnézni, illetve meghallgatni Pálos Frigyes prépost atya előadássorozatát a Ferenc pápa által meghirdetett jubileumi év kapcsán.

Pénteken Kávéházi Zenés Esték, vagyis - néha rockos, néha romantikus - élőzenés estek a Margaréta kávéházban.

Szombaton pedig Beethoven est – a Váci Szimfonikus Zenekar hangversenye a Bartók Béla Zeneiskolában. Karmester: Farkas Pál.

Délelőtt pedig Váci Cyclecross verseny, amelynek helyszíne a Liget, mely magába foglalja a Hétkápolna kegytemplomot és a horgásztavat is. A pálya kijelölésekor igyekeztünk a váciak számára oly kedves-kedvelt Liget szépségeit is megmutatni.
A pálya inkább gyors, mint nehéz, de megtalálható lesz benne lépcsősor, épített akadály, szűk kanyar, veretős rész egyaránt.

Feladó: Városháza