Bűnügy [2017. október 12., csütörtök]
Kortárs segítő program Vácon

A Pest megyei rendőrök bűnmegelőzési rendezvényt tartottak az idősek biztonságáért.

Az Országos Rendőr-főkapitányság "Házhoz megyünk" elnevezésű bűnmegelőzési programjának pest megyei rendezvényére 2017. október 10-én Vácon, ezúttal a Baptista Egyház Imaházában került sor.
A programot Latorovszky Gábor r. alezredes, a Váci rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg.
A rendezvény keretében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Váci Rendőrkapitányság munkatársaival közösen időskorú kortársképző programot szervezett, ahol áldozatvédelemmel, internetbiztonsággal kapcsolatos prevenciós előadásokat tartottak. Emellett a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium munkatársa a termékbemutatók veszélyeiről is tájékoztatta a megjelenteket, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársa a trükkös elkövetési módszerekről adott tájékoztatást.
Az érdeklődő szépkorúak a rendőrség munkatársaitól, az AEGON Biztosító képviselőitől, valamint az együttműködő polgárőröktől kaptak vagyonvédelmi jó tanácsokat.
A programot egy közös prevenciós tudáspróba színesítette, ahol az időskorúak játékosan mérhették össze tudásukat bűnmegelőzéshez kapcsolódó témákban apró ajándékokért, melyeket a későbbiek során a mindennapokban tudnak majd használni.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság