Közélet [2018. január 18., csütörtök]
Korszerű sportbázissá válik a Reménység-pálya

Mind a futópálya, mind a labdarúgópálya megújul a Váci Reménység Egyesület sporttelepén, de a legnagyobb léptékű fejlesztés, hogy a Kosdi út felőli oldalon felépül egy munkacsarnok, benne futófolyosóval, edzőteremmel és természetesen a szükséges kiszolgáló helyiségekkel - derült ki a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

- Az állam csaknem 780 millió forintos támogatásának köszönhetően egy igazán korszerű, komoly sportbázis jöhet itt létre, amely a klub sportolóin kívül az iskoláknak, illetve minden sportolni vágyónak nagyszerű lehetőséget biztosít majd a testedzésre - mondta a szerdai sajtóeseményen Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
Mokánszky Zoltán alpolgármester úgy fogalmazott, hogy Vác a "Nemzet Sportvárosa" címet eddig elsősorban az iskolákban, klubokban zajló kiváló utánpótlás nevelő munkának, helyi sportolók kimagasló eredményeinek köszönhetően érdemelte ki, de az utóbbi időszakban megvalósult, illetve az elkövetkező pár évben megvalósuló beruházásoknak köszönhetően a sport infrastruktúra színvonala is méltóvá teheti a települést a titulusra.
Moys Csaba egyesületi elnök elsőként köszönetet mondott az állami támogatásért, majd hozzátette: az esetleges ellendrukkereknek nem lesz okuk kritikára, mert a megújuló sporttelepet mind a klub, mind az iskolák, mind a civil lakosság a magáénak érezheti majd, kellőképpen kihasználva a lehetőségeket.
- Még annyit szeretnék mondani, hogy elképzelésünk szerint a sporttelep a Váci Reménység Egyesület - Dr. Vanyek Béla Sporttelep nevet viseli majd, tiszteletet adva az egyesület alapítójának - jelentette be az elnök.

Feladó: Városháza