Bűnügy [2018. február 23., péntek]
Idős nőt rabolt ki

A váci rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a 19 éves férfi ellen, aki kirabolt egy idős nőt a váchartyáni vasútállomáson.

A nyomozás adatai szerint J. Zoltán 2017. szeptember 5-én 10 óra 45 perckor a váchartyáni vasútállomás területén egy idős nő táskáját megragadta. A 39 éves sértett a táskát próbálta magánál tartani, amelynek során a 19 éves férfi több méteren keresztül vonszolta őt, majd a váróterem falának lökte. Ezt követően a váci férfi a táskával, valamint a benne található pénztárcával, személyes tárgyakkal és iratokkal együtt elszaladt. A sértett a dulakodás következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.
Az esetről történt bejelentést követően a rendőrök a helyszín közelében elfogták a 19 éves férfit és megtalálták nála az eltulajdonított táskát is. A támadót a rendőrök előállítottak a Váci Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet a Váci Járásbíróság elrendelt.
A Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a J. Zoltán ellen rablás bűntett és súlyos testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság