Közélet [2018. július 6., péntek]
Interjú Sipos Petivel – Az Irigy Hónaljmirigy énekesével

Ön nemrégiben fellépett Vácon. Mi a véleménye a városunkról?

Én nagyon-nagyon régóta ismerem már Vácot, mert nekünk korábban Nagymaros mellett volt telkünk, és így számtalan alkalommal keresztülszáguldottunk Vácon, és sok szép élmény köt a városhoz, így többször vissza is járok a mai napig. Az előző hónapban a TRIÁSZ zenekar egyik tagjaként léptem fel, akkor is a fellépés előtt sétáltunk a zenekarral egy nagyot a Főtéren, például fagyiztunk a templomnál stb. Mi mindig nagyon jól érezzük abban a városban magunkat, és a fekvés, amit ott a Duna-part ad, az egy külön áldás.

Van valamiféle egyéb váci kötődése vagy emléke?

Hogyne, például nagyon sokat nyaraltam ott. Számtalanszor mentem el ott a Dunán kenuval, többször megkerültük a Szentendrei-szigetet. Továbbá ott van a komp is, amit nagyon kedvelek.

Legutóbb a TRIÁSSZAL lépett fel városunkban. Hogy sikerült ez a fellépés?

Nagyon jól! Ez a koncert a Madách Imre Művelődési Központban zajlott. A művelődésszervezők ezt a koncertet eredetileg egy kis terembe szervezték, de akkora volt az érdeklődés, hogy fel kellett vinniük a színházterembe, és még ott is teltházzal tombolt a közönség. Nagyon remélem, hogy ez majd a Vigalom alatt is így lesz.

Fesztiválokon vagy fedett arénákban szeret egyébként inkább fellépni?

Nem lehet összehasonlítani a kettőt. A fesztiválok nagyon jók mindig, mert rengeteg ember van. A fedett aréna pedig azért teljesen más. A fesztivál annyiból jobb, hogy ott sokkal könnyebb megoldani a hangtechnikát. A sportcsarnokok inkább nyilván sportesemények számára vannak megépítve, és a hangtechnikusok részéről sokkal nagyobb kihívást igényel egy-egy koncert megvalósítása. És a fesztiválokon általában nincs olyan meleg, mint egy fedett arénában, az sem utolsó szempont.


Az Irigy Hónaljmiriggyel is lépett már fel nálunk?

Természetesen léptünk már fel Vácon, többek között például a Duna-parton. A mostani koncertünk is a Duna-parti nagyszínpadon lesz. Kitörő örömmel fogadtuk a felkérést, mert ilyen nagy koncertet talán utoljára 10 éve adtunk a városban, és mint már említettem, mi mindig nagy örömmel megyünk oda.

Az önök koncertje lesz a XXVI. Váci Világi Vigalom zárókoncertje. Maradnak ezt követően a tűzijátékon?

Mindenképpen ott maradunk és megnézzük majd az idei tűzijátékot, sőt koccintani is fogunk majd rá egyet.


Bodzás Szabolcs,
2018. május 25.

Feladó: Városháza