Bűnügy [2018. szeptember 20., csütörtök]
Balesetszimuláció

Súlyos baleset történt Vác, József Attila sétányon 2018. 09. 17-én a délelőtti órákban. A balesetben egy fő elhunyt, egy sérültet életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, életéért jelenleg is küzdenek. A gépjárművet vezető fiatalembert a Váci Rendőrkapitányságra bűncselekmény gyanúja miatt előállították, mivel saját bevallása szerint alkoholt és egyéb bódító hatású szert fogyasztott, a vezetés megkezdése előtt. - szólhatna az újságcikk, de ezúttal szerencsére megrendezett jelenetnek lehettek szemtanúi azok a váci diákok, akik ellátogattak a Váci Önkormányzat és a Váci Rendőrkapitányság által szervezett balesetszimulációra.

Az elképzelt baleset során a diszkóból hazatérő fiatalok villanyoszlopnak ütköztek. Egy a gépkocsiban utazó fiatalember életét vesztette, egy fiatal lányt pedig életveszélyes koponyasérülésekkel szállítottak kórházba. Egy végtagtörést szenvedett fiatalember a gépjárműbe szorult, akit a Váci Hivatásos Tűzoltóság beosztottjai emeltek ki. A gépkocsi átvizsgálása során a kesztyűtartóban kábítószer gyanús anyagot talált a bűnügyi technikus.

A rendezvényt Monkánszky Zoltán alpolgármester nyitotta meg, a szimuláció során végrehajtott feladatokról pedig Del Medico Mihály r. alezredes, balesetmegelőzési előadó adott felvilágosítást az összegyűlt érdeklődőknek.

A program lebonyolításában részt vett a Váci Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, az Országos Mentőszolgálat Váci Mentőállomása, valamint a Váci Király Endre Szakgimnázium és Szakközépiskola.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság