Közélet [2018. október 9., kedd]
Szennyvízhálózati rekonstrukció a váci ligetben

A DMRV Zrt. az idei évben folytatja, illetve befejezi a váci szennyvíztisztító telep előtti szennyvíz főgyűjtő vezeték rekonstrukcióját.

A vezetékrekonstrukció során a József Attila sétány folytatásaként a ligeten keresztül húzódó szennyvízelvezető hálózat kitakarás nélküli felújítása valósul meg.

A váci szennyvíztisztító telep előtt két 600 mm átmérőjű azbesztcement anyagú és egy 800 mm átmérőjű beton anyagú főgyűjtő szennyvízvezetéken keresztül érkezik a Dunakanyar több településének szennyvize. Ezen szakasz tisztítása és kamerás állapot vizsgálata a közelmúltban megtörtént. A vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a csatorna több helyen erősen korrodált, tenyérnyi leválások tapasztalhatók, igen rossz műszaki állapotban van. A rossz műszaki állapot komoly kockázatot jelent az ellátás biztonságára, illetve üzemzavar esetén szennyvíz elöntést okozhat a természetvédelmi területen, mely a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz tartozó, országos jelentőségű védett terület.

A tárgyi beruházás a DMRV Zrt. 2018. évi Gördülő Fejlesztési Terve keretében kerül megvalósításra, ezzel hosszú távra biztosítva a zavartalan és üzembiztos szennyvízelvezetést a több mint 1100 méternyi csatornaszakaszon. E technológiával (pontszerű bontások mellett a meglévő csatornaszelvénybe egy új, üvegszálerősítésű poliészter cső kerül behúzásra) a tervezett rekonstrukció a környezet legkisebb zavarása mellett, a folyamatos szennyvízüzem biztosításával a legrövidebb határidővel valósítható meg.

A rekonstrukció tervezett befejezési határideje: 2018. december 20.

Kérjük a lakosság és a kerékpárút használók szíves türelmét és megértését, különös tekintettel a kerékpárút szakaszos lezárásaira és ideiglenes tereléseire!

Megértésüket köszönjük!

DMRV Zrt.

Feladó: Városháza