Közélet [2018. október 11., csütörtök]
Fördős Attila polgármester a városházán tartott sajtótájékoztatón a zöldhulladék elszállítással, a Kosdi útra tervezett körforgalommal, a Vásár téri épületorzók bontásával és a főtéri ideiglenes jégpálya építésének előkészítésével kapcsolatban is tájékoztatást adott.

A polgármester köszönetet mondott a Szervezési és Tájékoztatási Osztálynak és a közreműködőknek az Aradi Vértanúk Emléknapja városi megemlékezése méltó megrendezéséért.

- A testvérvárosi kapcsolat negyed százados jubileuma alkalmából népes delegációval képviseltük városunkat Donaueschingen kiemelkedő jelentőségű, vásárral és szórakoztató fesztivállal színesített hagyományos őszi eseményén. Öröm, hogy nagy sikerrel mutatkozhatott be a rendezvényen a Forte Fotóklub Vác. A látogatás váci termelők bemutatkozására is lehetőséget adott, öt standon mutathatták be portékáikat - emelte még ki Fördős Attila az utóbbi hetek eseményei közül.

Említést tett az erdélyi testvérvárosból, Székelyudvarhelyről érkezett kórus két koncertjéről is.

A polgármester a félreértések elkerülése végett megerősítette, hogy a Váci Hulladékgazdálkodási Kft. ütemterv szerint folytatja a zöldhulladék elszállítását.
- Miután a regionális feladatokat ellátó, nem váci társaság közleményt adott ki, miszerint felfüggeszti illetékességi területén a zöldhulladék elszállítást, sajnos számítanunk kell arra, hogy a környező településekről sokan hozzánk hozzák majd az ilyen jellegű hulladékot, ami új kihívást, nagy terhet jelenthet - mondta Fördős Attila.

A városvezető ismertette, hogy tovább folytatódnak az egyeztetések a Kosdi út - Telep utca kereszteződésébe tervezett körforgalom kiépítésének engedélyeztetése érdekében.

- Fontos előrelépés, hogy a Vásártér területéről eltűnnek az épülettorzók, amelyek egyrészt omlásveszéllyel fenyegettek, másrészt járványveszéllyel is számolni kellett. Előre kellett sorolni a terület rendezését, már csak a lakosság részéről jelzett igény alapján is - emelte ki a polgármester.

Fördős Attila elmondta még: a tervek szerint az előttünk álló téli időszakban is lesz ideiglenes jégpálya a főtéren, megkezdődtek az ezzel kapcsolatos egyeztetések.

Feladó: Városháza