Közélet [2018. október 30., kedd]
Díjazták a Virágos Vác verseny kitüntetettjeit

A tizenhatodik kiírás alkalmával is nagyon sokan beneveztek a "Virágos Vác" környezetszépítő versenyre, így aztán nem meglepő, hogy az október 29-én tartott ünnepélyes díjkiosztóra zsúfolásig megtelt a városháza díszterme.

Az eseményen Fördős Attila polgármester köszöntötte a megjelenteket.
- Versenyezni csak a magunk kedvére is jó lehet, de akkor különösen szép a kihívás, ha a versengés egyben közösségi célt szolgál. A Virágos Vác mozgalom erről szól, az egymásra és egyben a környezetünkre való odafigyelésről. Köszönet jár hát mind a szervezőknek, mind a résztvevőknek - mondta a városvezető.
A díjakat a polgármester és Kasnya Sándor korábbi főkertész adta át a kitüntetetteknek.

A mozgalom sikerét bizonyítja, hogy a négy díjazás után járó Virágos Vác, virágos ház tábladíjat már elnyert résztvevők közül igen sokan ezen elismerésük után is töretlen lelkesedéssel részt vesznek a versenyben - ők már bronz-, ezüst-, arany-, illetve gyémánt okleveleket vehetnek át az évenkénti díjkiosztókon.

Mezei Helga főkertész, a verseny főszervezője külön köszöntötte Vojtkó Pálnét, Surina Istvánnét és Révuti Károlynét, akik már évek óta lelkesen mozgósítják társasházi közösségüket a környezetszépítő versenyben.

Különdíjat, egy míves vasrózsát kapott Baharev Ali nyugdíjas pedagógus, aki példa értékű felajánlást tett.
- Nagyon szeretem a virágokat, különösen a rózsákat, így aztán úgymond örökbe fogadtam néhány virágágyást, igyekszem gondosan ápolni az ide ültetett töveket - nyilatkozta érdeklődésünkre a kitüntetett.
Az eseményen kis műsort adtak a Kertész utcai tagóvoda apróságai, majd zárásként Banda Pál cimbalomművész örvendeztette meg a közönséget virtuóz játékkal.

Feladó: Városháza