Közélet [2018. november 20., kedd]
Elismerések szociális munkáért

Az idén három szakember a „Vác Város Szociális Munkáért” kitüntető címet nyerte el, továbbá hét segítő munkatárs a kiemelkedő munkájáért oklevelet vehetett át. A díjak átadására a hagyományokhoz híven a művelődési központban tartott ünnepi esemény adott alkalmat.

A „Szociális Munka Napja” városi ünnepségén Mokánszky Zoltán alpolgármester köszöntötte az ezen a területen dolgozó helyi szakembereket és segítő munkatársakat.

- Társadalmi érdek, lelkiismereti kötelesség a szociális munka méltó megbecsülése. A területen dolgozók áldozatvállalása példát adhat mindannyiunknak. A bulvármédia közvetítette álságos kiemelésekkel, sztárolással szemben itt vannak az igazi hősök, akiknek az elesettek felkarolása a hivatásuk - fogalmazott a városvezető.

Szavaira nagyszerűen rímelt az esemény műsora: a Fónay-Humánia Társulat Karánsebessy Balázsnak az alkalomra írt, „A Bárczy-díj” című kis darabját adta elő, a Ruzicska László rendezte előadás mondandója röviden úgy foglalható össze, hogy a magamutogató önérvényesítés nem pálya, az ilyen sztárolt figurák valójában szót sem érdemelnek, ezzel szemben a másokat segítő önzetlen emberek érdemlik meg a megbecsülést.

A „Vác Város Szociális Munkáért” kitüntető cím idei díjazottjai: Farkas Lívia, Pető Csilla, Szabó Erzsébet

Kiemelkedő munkájukért oklevélben részesültek:

Arnold Sándorné, Bálint Gáborné, Fischer Kornél, Homovics Emese, Rab Katalin, Váci Mónika, Viczencz Tiborné.

Feladó: Városháza