Közélet [2019. január 21., hétfő]
Sok érdeklődőt vonzott a díszgalamb kiállítás

A Váci Reménység Egyesület galambász szakosztálya tagságának - huszonhárom fajtát képviselő - csaknem százhatvan büszkesége tollászkodott, turbékolt, tipegett-topogott a ketrecekben a művelődési központban január 18-20. között rendezett hagyományos díszgalamb kiállításon, afféle VIP vendégként pedig néhány különleges tyúk is színesítette a díszes társaságot.

Az esemény hivatalos megnyitóján Moys Csaba, a VRE elnöke az egyesület egyik büszkeségének nevezte a galambász szakosztályt, méltatta a tagok odaadó tenyésztői tevékenységét, illetve kifejezte reményét, hogy a jövőben a fiatalabb korosztályokból is többen kedvet kapnak ehhez a szép hobbihoz.

Mokánszky Zoltán alpolgármester is köszönetet mondott a galambászoknak, mint megjegyezte, ez a hagyományos, a város programkínálatát színesítő év eleji kiállításuk párját ritkítja az országban.
A három nap alatt több mint ezer érdeklődő tekintette meg a díszgalambokat, annál is inkább, mivel az első napon számos oktatási-nevelési intézményből igen sok gyerekcsoport látogatott el a rendezvényre.

Feladó: Városháza