Közélet [2019. február 26., kedd]
Tiszteletadás a kommunizmus áldozatainak

A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja (február 25.) idei váci megemlékezésén Kalász Ákos, a piarista gimnázium igazgatója mondott beszédet.

A szónok többek között kiemelte: a szocializmus, a gulyáskommunizmus időszaka elnyomó rendszer volt, egy olyan világ, amelyben nagyon sokakat megnyomorított az államhatalom.
Kalász Ákos hangsúlyozta: a múlt rendszerben felnevelkedetteknek nem szabad elfeledniük, hogy a kurzus, amelyben éltek, velejéig romlott és hazug volt, becsapott mindenkit.
Az is megfogalmazódott, hogy a kommunizmusnak sok álarca van, de nem szabad elfeledni alapvető, a népérdekre hivatkozó, valójában viszont hatalmi érdekű hazugságát, azt, hogy ez egy olyan eszme, amelyik nem tűr meg más véleményt, és gyilkos indulattal üldözi a másképp gondolkozókat.
A megemlékezésen - szavalattal, énekkel - közreműködött Smál-Szilaj Gábor és Horváth Éva Sára.
A kegyeleti esemény zárásaként magánszemélyek, illetve számos intézmény, civil szervezet képviselői helyeztek el koszorúkat, virágcsokrokat a rabtemető emlékkövénél, a városvezetés nevében Mokánszky Zoltán alpolgármester koszorúzott.

Feladó: Városháza