Közélet [2019. február 27., szerda]
Sajtóközlemény

Folyamatosan javítják az útburkolatot és szépítik a fákat a városban.

Megtévesztő és tisztességtelen magatartásra utalnak azok a megjegyzések, amelyek közösségi oldalakon képviselői érdemként igyekeznek tálalni a városi cég munkáját. Az elvégzett és tervezett feladatokról a vacholding.hu honlapon lehet tájékozódni. Az utak javításán, a fák szépítésén folyamatosan, teljes létszámban dolgoznak a munkatársak a pénzügyi lehetőségek függvényében.


Jelentősebb javításokat végzett a város cége a Konstantin téren, az Újhegyi úton, a Radnóti úton, a Deákvári főúton, a Jávorszky sétányon és elkészült a Zöldfa utca egy része is. A nagyobb, forgalmasabb útszakaszokat a következő hetekben állítják helyre a Váci Városfejlesztő Kft. szakemberei. Az ütemezés szerint a következő hetekben a Rádi út, a Magyar utca és a Galcsek utca kátyúit fedik be.
A városszépítés része a kertészeti karbantartás is. A kiszáradt, korhadt fák kivágása, Zöld juharok, Gyalogakácok irtása, a Gömb juharok ifjítása, koronaalakítása és a balesetveszélyes fák csonkolása is a Váci Városfejlesztő Kft. részben befejezett és tervezett munkái között szerepel.
A felsorolt munkálatok folyamatosak és rendszeresek, amelyeket szakemberek felülvizsgálnak.
A város a lakossági bejelentések, azok felmérése, illetve az előre tervezett, rendszeres karbantartási feladatok megtervezése alapján újul, szépül. Bár a testületi üléseken a képviselők rendszeresen felvetik a kérdést és taglalják a feladatokat, azok elvégzése a felszólalásoktól teljesen függetlenek. Az önkormányzat honlapján a „Polgármester válaszol” rovat és a képviselői fogadóórák továbbra is lehetőséget jelenthetnek a lakosság észrevételeinek, kérésének jelzésére és megbeszélésére.

Feladó: Városháza