Bűnügy [2019. április 2., kedd]
Mobiltelefonokat rabolt

A váci rendőrök gyanúsítottként kihallgattak és őrizetbe vettek egy 15 éves helyi fiút.

A nyomozás adatai szerint a 15 éves fiú 2019. március 28-án 14 óra 15 perc körül Vác, Vám utcában egy gyerekkorú sértettet rávett arra, hogy a mobiltelefonját vegye elő és mondja meg neki mennyi az idő. Miután a sértett a felszólításnak eleget tett, a fiatalkorú fiú a telefont megfogta és a könyökével ráütött a sértett csuklójára, majd a készülékkel eltávozott a helyszínről. A megalapozott gyanú szerint a fiatalkorú szintén 2019. március 28-án, 15 óra 25 perc körül Vác, Szent István térnél leszólított egy gyerekkorú fiút, akit az arcán megütött és elvette tőle a mobiltelefonját. Az esetet egy nő észlelte, jelezte a helyszín közelében tartózkodó helyi közterület-felügyelőknek, akik a 15 éves fiút elfogták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

A rendőrök a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét a rendőrkapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A fiatalkorú ellen az eljárást a Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja.

Feladó: Váci Rendőrkapitányság