Közélet [2019. április 15., hétfő]
Turisztikai fejlesztés: elkészültek az előzetes megvalósíthatósági tanulmányok

Április 11-ére rendkívüli képviselő-testületi ülést hívott össze Fördős Attila polgármester az állami támogatást elnyert, a múzeumnegyed és a barokk belváros fejlesztését célzó kiemelt beruházásokkal kapcsolatos határidős feladat miatt.

A rendkívüliség indoka: A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. 2019. március 12.-én kibocsátotta a turisztikai fejlesztésekkel (barokk belváros, illetve múzeumnegyed) kapcsolatos támogató okiratokat. Ezekben szerepel, hogy 30 napon belül be kell adni az előzetes megvalósíthatósági tanulmányokat. E dokumentumok határidőben elkészültek, ám benyújtásuk feltételeként szerepelt a képviselő-testületi elfogadásuk.
A rendkívüli ülésen a döntéshozók megismerhették a megvalósíthatósági tanulmányok főbb pontjait, s ezt követően egyhangú döntés született, miszerint az önkormányzat támogatja a vázolt elképzeléseket.
A megvalósíthatósági tanulmányok alapján a tervezett nagy volumenű beruházások a 2019 - 2022 közötti időszakban, több lépcsőben valósulnak meg, a felújított és az új létesítmények átadási határidejeként 2023. január 1-jét határozták meg a szakemberek.

Feladó: Városháza