Közélet [2019. május 3., péntek]
Sok érdeklődőt vonzott az Európa fesztivál

Ezúttal Varga Miklós volt a május elsejei forgatag délelőtti sztárfellépője, akinek előadását nagyon sokan hallgatták a Duna-parti zenepavilon előtt felállított színpadnál.

A magyar rockzene állócsillagának számító énekes hat dalt adott elő, s egy-egy szerzemény előtt vagy után is fontos gondolatokat fogalmazott meg a nemzeti egység, a hazaszeretet, az egymásért érzett felelősség jelentőségéről.
Varga Miklós azt mondta, hogy nekünk az úgynevezett Európa ház csak akkor lesz igazán otthonos, ha minden elszakított nemzetrészt be tud fogadni.
- Hiszem, hogy Magyarországnak, nemzetünknek nem csupán múltja és jelene van, hanem jövője is - mondta búcsúzóul a nagy sikert arató népszerű énekes.
A majális forgatagában számos körhinta, étel-ital árus csábította a járókelőket, a kicsik csillámtetoválást, arcfestést is kérhettek.
A folytatásban, a délutáni Európa fesztivál programjában közreműködtek: a Siverstar Művészképző Iskola növendékei, a Katáng zenekar, a Chameleon Jazz Band, a Crockodeal és a Luxembourg Rádió együttesek.

Feladó: Városháza