Közélet [2019. május 24., péntek]
Nyári diáktábori programok az önkormányzat támogatásával

Vác Város Önkormányzata évről évre számos táborozási lehetőséggel igyekszik segíteni abban, hogy hátrányos helyzetű családok gyerekeinek is minél tartalmasabb lehessen a nyári szünidő, ugyanakkor a valamilyen téren kiemelkedően tehetséges diákok ugyancsak részt vehetnek önkormányzati támogatású táborozásokon.

Az idén negyvenhat gyermek vehet részt a hagyományos balatonszemesi táborozáson, melynek időpontja június 24 - 29. A programot a strandolás mellett közös játékok, kirándulások, városnézések színesítik. A részvételt ingyenesen biztosítja az önkormányzat a kisdiákoknak.
Az önkormányzat és a Váci Rendőrkapitányság közös szervezésében is sok kisdiák - két turnusban hatvan gyermek - szerezhet tábori élményeket a Balatonnál: a július 8 - 12. és július 22 - 26. közötti KEF (Kábítószer Egyeztető Fórum) táborok programját múzeumlátogatások, rendőrségi bűnmegelőzési-, drogprevenciós-, sportos programok teszik teljessé.
Verőcén, a Csattogó-völgyi táborhelyen július 1 - 5. között huszonöt olyan 7 - 12 év közötti gyerek tölthet el - ingyenesen - egy tartalmas vakációzó hetet, akiknek családjuk anyagi helyzete nem tenne lehetővé ilyen programot.
Július 15 - 19. között tehetség tábor is lesz, itt a pihenés mellett művészeti programok, színjátszó foglalkozások színesítik a tartalmas közös időtöltést.
A Városok és Falvak Szövetsége és Vác Város Önkormányzata együttműködésének köszönhetően augusztus 21 - 25. között kilenc váci diák is részt vehet egy táborozáson, Csopakon. A szállás, étkezés, a programokon való részvétel díját a szövetség, a helyi tanulók útiköltségét az önkormányzat állja.
Ugyancsak a Városok és Falvak Szövetsége és Vác Város Önkormányzata együttműködésének köszönhetően több váci fiatal is részt vehet - július 6 - 16. között, Hajdúnánáson - egy, a képzőművészeti, alkotó tehetség kibontakoztatását segítő táborozáson. A programok, a szállás, étkezés költségét a szövetség, az útiköltség díját az önkormányzat biztosítja.

Feladó: Városháza