Közélet [2019. május 29., szerda]
Jeles születésnapja alkalmából köszöntjük Fábián Sándornét

Fábián Sándorné május 28-án betöltötte 90. életévét, ebből az alkalomból kis ünnepséget rendeztek a tiszteletére az Arany János Utcai Idősek Otthona és Klubjában. A köszöntésen - az önkormányzat képviseletében - részt vett Mokánszky Zoltán alpolgármester és Mohácsiné Dim Rita, az intézményfelügyeleti és humán osztály vezetője is, hogy átadják az ünnepeltnek a város ajándékát és az Orbán Viktor miniszterelnök kézjegyével ellátott díszoklevelet.
Joli néni elsősorban háztartásbeliként segítette férjét, Fábián Sándort, aki hosszú éveken át vállalt áldozatos társadalmi munkája elismeréseként Pro Urbe-díjat érdemelt ki annak idején.
A szépkorú ünnepelt, idestova húsz éve, kezdetben klubtagként kezdett eljárni az Arany János utcai intézménybe, de már annak is sok éve, hogy beköltözött az otthonba.
- Nagyon jó itt a társaság, kedvesek a lakótársak, a gondozók, az intézményvezetők, mondhatom, hogy családias nekem ez a közösség - mondta Joli néni.
Hozzátette: természetesen náluk is előfordulnak félreértések, de ő mindig azon van, hogy hamar elcsituljanak a viták, amiben mindmáig segíti eredendően víg kedélye.

Feladó: Városháza