Közélet [2019. május 29., szerda]
Vasárnap újra Fut a Vác

A hét végén, vasárnap rendezik a szervezők városunk egyik legjelentősebb, már csaknem három évtizedes múltú tömegsport rendezvényét, a Fut a Vác versenyt.
Nagyon sok résztvevő indulására lehet számítani a különböző futamokon, amit előrevetít, hogy több mint ötszázan éltek az előnevezés lehetőségével. Ők akár már a verseny előtti napon is átvehetik rajtszámaikat a Boronkay-iskolában.
Aki május 29-éig nem nevezett a versenyre, az a futás előtti napon és a verseny reggelén ezt pótolhatja helyszíni nevezéssel.
Az idén is készültek egyedi pólók a versenyre (amelyeket - sorsolás alapján - a hosszabb távok előnevezői között osztanak szét a szervezők), a mezeken, talán meglepő módon az elmúlt évben elhunyt zseniális tudós, Stephen Hawking sematikus arcképe és egy kódolt idézete is szerepel, a szervezők így akartak emléket állítani a világ egyik legnagyobb elméjének, akinek a fizikusok, csillagászok megállapításait sikerült a hétköznapi emberek nyelvére fordítva mindenki számára elérhetővé tenni.
Kevesek tudják a súlyos betegsége miatt kerekesszékbe kényszerült tudósról, hogy fiatalként ő is sportoló volt, versenytáncosként komoly eredményeket ért el. Visszaemlékezéseiben megemlékezett arról is, hogy élete egyik legnagyobb élménye volt, amikor ő nyithatta meg a Londoni Paralimpiát, a fogyatékkal élő sportolók olimpiai versenyét.
A Fut a Vác bázisa, rajt és célhelyszíne a Szérüskert és a Boronkay-iskola, az első mezőny 9 órakor rajtol, az általában legnépesebb bulifutás résztvevői pedig 11 órakor startolnak.
Részletes információ a www.futavac.hu honlapon.

Feladó: Városháza