Közélet [2019. május 31., péntek]
Tájékoztató fejlesztésekről, kiemelt eseményekről

Fördős Attila polgármester beszámolt számos fontos fejlesztésről és a kiemelt itthoni és testvérvárosi eseményekről is tett említést.

A műszaki osztály aktuális feladatai kapcsán a városvezető a következőket emelte ki:
Elkezdődött a Fürj utcai sportpark kialakításának előkészítése, mint arról már beszámoltunk, ezt a fejlesztést pályázati támogatás teszi lehetővé.
A Kosdi útra tervezett körforgalom kialakításával kapcsolatban a megállapodás-tervezet elfogadást nyert hivatali szinten, tehát a képviselő-testület támogatásának függvényében az önkormányzat kezdeményezheti az érintet utak önkormányzati tulajdonba vételét, és amint birtokon belülre kerül a város, akár már másnap elkezdődhet a beruházás.
Befejeződtek az egyeztetések a Damjanich téri jelzőlámpás csomóponttal kapcsolatban: immár a közútkezelő társaság hozzájárulását is megszerezve nincs akadálya a fejlesztésnek, ami már júliusban megvalósulhat a tervek szerint.
A Gombási úton az útsüllyedés okának feltárása után, a kedvező eredmény alapján - tehát annak köszönhetően, hogy a közműhálózat nem sérült - megkezdődött a javítás, ami több szakaszban valósulhat meg.
A polgármester kiemelte: a társadalmi felelősségvállalás, a rászorultak segítése jegyében az elkövetkező időszak egyik legfontosabb feladata, hogy új helyet találjon az önkormányzat éjszakai melegedő kialakításához, amit egyrészt a jogszabályi környezet változása, másrészt a hajléktalanok számának növekedése tesz szükségessé.
- Az elmúlt időszakban több fontos testvérvárosi eseményen képviselték városunkat kisebb-nagyobb létszámú delegációk. A csehországi, otrokovicei nemzetközi tánckoreográfiai kiállításon a Váci Jeszenszky Balett kis csapata szerepelt, és arany minősítést szereztek a 12 év feletti kategóriában, art-jazz stílusban. A kárpátaljai testvérvárosban, Técsőn birkózó versenyen szerepeltek szépen váci fiatalok. Az erdélyi Székelyudvarhelyen pedig a Forte Fotóklub Vác több tagjának tárlata és a Sajdik-gyűjtemény számos darabjának bemutatója is színesítette a testvérváros egyik legfontosabb kulturális eseményének programját - sorolta a polgármester a kiemelt külkapcsolati eseményeket.

Feladó: Városháza