Bűnügy [2019. augusztus 27., kedd]
Négy nap, négy helyszín

A váci rendőrök augusztus hónapban négy helyszínen tartottak prevenciós előadást.

A Váci Rendőrkapitányság bűn- és baleset-megelőzési előadói 2019. augusztus 13-a és augusztus 16-a között az országos Házhoz megyünk vagyonvédelmi program keretében négy helyszínen Kismaroson, Szobon, Őrbottyánban és Vácon várták az érdeklődőket. A rendőrségi információs pontokon a prevenciós szakemberek vagyonvédelmi tanácsokat adtak a látogatóknak, valamint lehetőség nyílt a BikeSafe rendszerben történő ingyenes kerékpár-regisztrációra is, amelyben a Kismarosi Polgárőr Egyesület is közreműködött.
A prevenciós program váci állomásán résztvevők a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által biztosított Mobil Bűnmegelőzési Centrumban testközelből is megismerkedhettek otthonuk és értékeik biztonságát szolgáló eszközökkel és azok használatával.

Néhány jó tanács a megelőzés érdekében, amit akkor is érdemes megfogadni, ha csak rövid időre hagyja őrizetlenül otthonát:
Zárja be a bejárati ajtót, ablakot ne hagyjon nyitva!
Kapcsolja be a riasztót és az egyéb biztonságtechnikai eszközöket!
Ellenőrizze, bezáródott-e a kapu, a garázsajtó, ha távirányítót használ, várja meg, míg teljesen becsukódnak a kapuk!
Értesítse a közelben lakó rokonait, vagy megbízható szomszédait, akár a helyi polgárőrséget, hogy hosszabb időre elutazik, de a közösségi oldalakon ennek ne adjon hangot semmiképpen!
Gondoskodjon a postaláda rendszeres kiürítéséről, akár megbízott útján is!

Rendőri intézkedést igénylő esetben hívja a 112-es segélyhívó számot!

Váci Rendőrkapitányság

Feladó: Váci Rendőrkapitányság