Közélet [2019. szeptember 17., kedd]
Elkezdődött az Európai Mobilitási Hét programja

Vác Város Önkormányzata az idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, a hétfői nyitány után a hét többi napján is számos program várja ennek keretében az érdeklődőket, elsősorban az óvodás korú gyerekeket, az általános- és középiskolás diákokat.

- Önkormányzatunk már tizennyolc éve folyamatosan kapcsolódik az Európai Mobilitási Héthez, hiszen ez a kezdeményezés kiváló alkalom, hogy a gyerekek, fiatalok körében népszerűsíthessük a környezettudatos közlekedési lehetőségeket, például a tömegközlekedés használatát, a kerékpározást. Ugyanakkor egyéb ismeretterjesztő programokat szintén kínálunk. Így a hét során lesz drogprevenciós, a közlekedési diszkóbalesetek megelőzését szolgáló előadás is - mondta a hétfői nyitánykor Mokánszky Zoltán alpolgármester.
Megemlítette: nem lehet cél a gépjárművek teljes kivonása a forgalomból, de igenis fontos újragondolni a közlekedést az utcákon, köztereken annak érdekében, hogy minél kevésbé terheljük a környezetet.
Hétfőn sportos-játékos vetélkedőre, tűzoltó bemutatóra várták az óvodás csoportokat a zenepavilon előtti Duna-parti területen.
A folytatásban kedden 9-12 óráig a Váci Rendőrkapitánysággal közös szervezésben baleset-szimulációs bemutató lesz a „tanpályán” általános iskolai felső tagozatos és középiskolás csoportoknak. Szerdán 9-14 óráig „Kalózkamion” várja a kisebbeket a zenepavilonnál, számos játékos ismeretterjesztő információval, játékkal. Csütörtökön 9-12 óráig medencés kajak-kenu versenyre várják az óvodás és alsó tagozatos iskolás csapatokat az uszodában, illetve ugyanezen a napon 10-12 óra között az I. Géza Közgazdasági Szakközépiskolában a balesetek megelőzéséről szóló Safety Car előadáson vehetnek részt a diákok, akik különböző szimulátorokat is kipróbálhatnak.

Feladó: Városháza