Közélet [2019. október 8., kedd]
Megújult a Csányi körúti hivatali épület, a volt CEMÜ-székház

Csaknem 270 millió forint összegű, nagyrészt állami, kisebb hányadban uniós forrású beruházással jelentős mértékben megújult a Váci Járási Hivatalnak, a Pest Megyei Kormányhivatal számos irodájának és egy kormányablak hivatalnak is helyet adó Csányi körúti irodaépület.

- Mi váciak ezt az épületet hosszú évtizedeken át csak úgy ismertük, hogy CEMÜ-székház, az itteni cementgyár vezérigazgatóságának adott helyet. Azonban az elmúlt években, lassan egy évtized alatt jelentős funkcióváltás történt, hiszen kormányhivatalok kaptak itt helyet. És lám, most ismét kedvezményezettjei lehetünk egy újabb jelentős fejlesztésnek, ami több lépcsőben teljesül, most a második ütem megvalósulásáról számolhatunk be, de további tervek is vannak, hiszen a gépészeti és egyéb belső felújítások még ezután következnek - mondta az október 7-én tartott szalagátvágó eseményen Fördős Attila polgármester.
Hozzátette: egy térségnek a mindennapi ügyintézésekre vonatkozó feladatellátása, annak színvonala nagyban meghatározhatja az érintett lakosság komfortérzetét, ezért is fontos a hivatal fejlesztése.
- Szeretnék köszönetet mondani a fejlesztés támogatásáról szóló döntéshozatalban érintett vezetőknek, a beruházás minden közreműködőjének azért, hogy Vác városában ismét egy több száz millió forintos beruházási érték aktiválódhat, és kívánom azt, hogy az ide érkező ügyfeleknek az ügyintézése legyen olyan korszerű, amint azt modern korunkban el lehet várni - zárta szavait a városvezető.
Dr. Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott így összegezte a beruházás jelentőségét: a hivatalépület egyértelműen olcsóbbá, könnyebben, kisebb költséggel fenntarthatóvá vált, ezáltal a fejlesztés a környezetvédelem szempontjából is lényeges.
Dr. Rétvári Bence országgyűlési képviselő kiemelte: a lakosságnak az államról alkotott képét alapvetően meghatározza például az is, hogy milyen színvonalúak azok a hivatalok, ahova be kell térniük ügyeiket intézendő.
- Fontos, hogy az állampolgárok azt érezzék, hogy nem teher az ügyintézés, hanem egy közszolgáltatásnak a része, ahol a legmesszebbmenőkig figyelembe veszik a szempontjaikat, kényelmüket - fogalmazott a politikus.
Dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár szavai szerint Vác mindig fontos központja volt a fejlődésnek, és az utóbbi időben megvalósult vagy a közeljövőben megvalósuló nagyberuházások révén ez napjainkban is így van, a fejlesztések révén jelentősen javul a település versenyképessége, vonzereje.

A járási hivatali irodaépület felújító beruházásának fő elemei: az épület hőszigetelése, korszerű nyílászárók beszerelése, a tető felújítása egy kis naperőmű üzembe állításával egybekötve, ami éves szinten kétmillió forint megtakarítást eredményezhet az áramfelhasználás terén.

Feladó: Városháza