Közélet [2019. október 11., péntek]
Már körforgalmi rend van érvényben a Kosdi út és a Telep utca találkozásánál

Elkészült a térkőből kirakott középsziget a Kosdi út és a Telep utca kereszteződésében, október 10-étől már körforgalmi rend szerint hajthatnak át a forgalmas csomóponton a különböző gépjárművek.

A helyszínen tartott sajtótájékoztatón Fördős Attila polgármester emlékeztetett: csaknem másfél évtizedes terv volt a körforgalom kialakítása, ami most végre megvalósult, közvetlenül mintegy nyolc millió forintos saját önkormányzati forrású beruházással.
- Korábban volt, amikor már kész, engedélyes tervekkel bírtunk, de nem állt rendelkezésre kellő anyagi forrás, máskor ígérvényünk volt jelentős összegű állami támogatásra, ám a hivatali eljárás megakasztotta a folyamatot. Most viszont, hogy az itt összefutó utak kezelői joga városi tulajdonba került, illetve a szükséges engedélyeket is sikerült beszerezni, nem kellett tovább késlekedni a megvalósítással, megtettük ennek érdekében a szükséges költségvetési átcsoportosítást. Ezzel egyébként polgármesteri programom egy újabb pontja is teljesült egyben, amiért ezúton is kifejezem hálámat a beruházás minden közreműködőjének, a lakosságnak pedig köszönetet mondok a türelemért - mondta a városvezető.
Hogy az erre közlekedők megszokják az új rendet, egy darabig még helyén marad a középszigetet elkerítő korlát, illetve fontos tudnivaló az is, hogy az ehhez szükséges engedély megérkeztével kijelölt gyalogátkelő helyet festenek fel a csomópont több pontján.

Feladó: Városháza