Közélet [2019. november 7., csütörtök]
Ötletgazdag vállalkozói fórum

Jess Kinga, Társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnok kezdeményezésére sok vállalkozó elfogadta a meghívást arra a szerdán délután tartott városházi fórumra, melynek az volt a célja, hogy megbeszéljék a belvárosi rendezvények méltó színvonalú lebonyolítására vonatkozó elképzeléseket. A találkozón jelen volt Matkovich Ilona polgármester, Kiss Zsolt alpolgármester és Iványi Károlyné kabinetvezető is.
Matkovich Ilona bevezetőjében elmondta, hogy a jövőben rendszeresek lesznek az ehhez hasonló megbeszélések. Ugyanakkor a tegnapi összejövetel konkrét céllal jött létre: a tervek szerint november 30-án induló adventi vásárral kapcsolatos ötleteket, javaslatokat várják, illetve a korábban tapasztalt problémákra szeretnének még időben megoldást találni.
Jess Kinga kiemelte: belvárosi vállalkozóként közvetlenül megtapasztalta a gondokat, többekkel együtt rendszeresen jelezte is, ám eddig nem volt a javaslataikra fogadókészség a városvezetés részéről. Ezen változtatnak azzal, hogy a folyamatos kapcsolattartás mellett időről-időre hasonló eszmecserére hívják az érintetteket.
Az oldott hangulatú, ötletgazdag vállalkozói találkozón számos problémás kérdés merült fel, melyek többnyire orvosolható gondokról szóltak. Megoldást kell találni például a vásár idején a Főtéren árusító faházak elhelyezésére oly módon, hogy azok ne zavarják az ottani épületekben tevékenységet folytató vállalkozásokat. De javaslat hangzott el a színpad szerencsésebb elhelyezésére is, továbbá egy másik előadói pódium telepítésére a Széchenyi utca-Görgey utca találkozásánál.
Ezen a fórumon is elhangzott, hogy sok gondot okoz a főtéri italozás, randalírozás, problémás a nyilvános illemhelyek csekély száma, illetve a meglévők működtetésének színvonala. Többen megfogalmazták a rendőri, közterület-felügyeleti jelenlét további erősítésének fontosságát.
Az összejövetel szervezői megköszönték a jelzéseket, és ígéretet tettek arra, hogy igyekeznek megoldást találni a problémákra.

Fotók: Ribáry Zoltán

Feladó: Városháza