Sport [2019. november 7., csütörtök]
Kézilabda – Magabiztos győzelem

Az élvonalbeli női kézilabda bajnokság 9. fordulójában a két, eddig botladozó együttes csatájából javuló játékkal és pár remek teljesítménnyel a mieink jöttek ki győztesen: Váci NKSE – Alba Fehérvár KC 29-22 (14-10).
Az összecsapás előtt mindkét együttes 50%-os mutatóval foglalt helyett a tabellán. Nagy iramban kezdtek a csapatok, az első percek váltott vezetése után a hatékony hazai védőfal teljesen megfojtotta a vendégakciókat, így az első 10 percet követően már 7-2-es előnyben volt a Vác. Fokozatosan felzárkózott azonban a Fehérvár (27. perc: 12-10), de a játékrész utolsó gólduplája a váciaké volt.
A folytatásban feltűnően sokat variált és több játékosát cserélte be a támadások utáni védőfalas formációjába a fehérvári edzőnő. Ez a 37. percig, úgy ahogy működött is, hiszen 17-14 volt az állás. Ám ezután még hatékonyabb lett a váci védekezés, elől pedig különösen a két szélsőnk (Sanja Radoszevljevics és Diószegi Nikolett) termelte a gólokat. Egy hétperces eredményes hazai sorozatnak köszönhetően 22-15-re alakult az állás.
Az utolsó 10 percben felváltva zörögtek a hálók, sok volt a hiba, de izgalomra már nem volt ok egyik oldalon sem. Összességében javul(gat)ó produkcióval magabiztosan hozta a kötelező győzelmet a váci hölgykoszorú.
Váci gólszerzők: Sanja Radoszavljevics 7; Diószegi Nikolett és Kácsor Gréta 6-6; Helembai Fanny 4; Kuczora Csenge 4 (1); Hámori Konszuéla 1; Lakatos Rita 1 (1).

A Váci NKSE szombaton kora délután a török Kastamonu ellen lép pályára idegenben. A 13 órakor kezdődő mérkőzés az EHF kupa 3. fordulójának első összecsapása lesz és élőben közvetíti a Sport2 TV.

Feladó: Városháza