Sport [2019. november 8., péntek]
Labdarúgás – Újabb sima vereség

Sajnos, továbbra is reménytelennek tűnik másodosztályú focistáink felzárkózása a tabellán. Sereghajtóként immár a 11. vereségét szenvedte el a gárda a 14. lejátszott mérkőzésén: Szombathelyi Haladás – Vác FC 3-0 (0-0).
A tavaly még az NB I-ben szereplő, de jelenleg az NB II-ben is a kiesés ellen harcoló hazaiak egy edzőváltás után fogadták a mieinket. A várakozásoknak megfelelően a hazai csapat dominált már az első félidőben is. Ám ekkor még stabilan védekezett a Vác, ráadásul a szombathelyiek közvetlenül a szünet előtt büntetőt is rontottak.
A második félidőben sem változott sokat a játék képe. Támadtak a vendéglátók, védekezett a váci gárda. Egészen a záró negyedóráig sikerült megóvnunk kapunkat a góltól, ám a hajrára elfogyott az erő és az ellenfél háromszor is betalált.
Az eddig mindössze 5 pontot gyűjtő Vác FC hátránya immár 10 pont a tabellán már bennmaradó pozícióban lévő együtteshez képest. A mieink legközelebb vasárnap fél kettőtől – Soroksáron – a Gyirmót csapatát fogadják.

***

Kijelölték a következő hazai kupafordulóban esedékes Vác – Újpest mérkőzés időpontját. Eszerint a továbbjutásról döntő egyetlen összecsapáson december 4-én, szerdán pontban délben indul útjára a labda. Döntetlen esetén hosszabbítás, illetve 11-esek következhetnek. (A találkozóra a váci stadion van jelenleg kijelölve, de ez alighanem változni fog.)

Feladó: Városháza