Közélet [2019. november 21., csütörtök]
Egyházi és világi vezetők találkozója

Városunk gazdasági és társadalmi helyzetéről, továbbá a jövőbeni elképzelésekről tárgyaltak Vác önkormányzati, illetve a helyi egyházi közösségek vezetői szerdán reggel a Városházán megtartott találkozón.
A munkaértekezletet Matkovich Ilona polgármester hívta össze, melyen rajta kívül Inotay Gergely alpolgármester és Iványi Károlyné kabinetfőnök vett részt a városvezetés részéről. A váci egyházakat Rolik Róbert esperes Vác-Deákvár plébánosa, Torma Zsolt Joel Vác-Alsóváros káplánja (Váci Római Katolikus Egyházmegyei Hatóság), Bubrik Miklós parókus (Váci Görögkatolikus Egyházközség), Csuka Tamás nyugalmazott református tábori püspök és Csuka Tamásné alsóvárosi lelkész (Vác Alsóvárosi Református Misszió Egyházközösség), Detre János lelkész (Evangélikus Egyházközség), dr. Borsi Attila lelkész (Vác-Felsővárosi Református Egyházközség) és Meláth Attila lelkész (Baptista Gyülekezet) képviselte.
A megbeszélésen szó volt az új városvezetés terveiről, a városi közösségek megerősítésének fontosságáról, a kölcsönös segítségnyújtás módjairól, és újra kezdődtek a tárgyalások a váci Öt Templom Fesztivál megszervezéséről. A jó hangulatú találkozó alkalmat adott arra, hogy a városi- és egyházi vezetők jobban megismerjék egymást. A résztvevők megállapodtak abban, hogy a hasonló egyeztetések városunk világi és egyházi eseményeiről a jövőben rendszeresek lesznek.

Feladó: Városháza