Sport [2019. november 21., csütörtök]
Kézilabda – Áttekintés az NB I-es utánpótlás szerepléséről

Nem csupán felnőtt szinten – mint ismeretes, egyetlen vidéki településként csak Vácott van női és férfi élvonalbeli kézilabda együttes is -, hanem az utánpótlás korosztályokban is több csapatunk szerepel a sportág első osztályában.
A szebbik nem esetében például mindjárt két egyesület is résztvevője mind az ifjúsági, mind a serdülő első osztálynak. A fiatalabbaknál 10 lejátszott bajnokit követően a Dunakanyar Kézilabda Akadémia-Vác (Nemes Tibor edző irányításával) 14 pontjával a 6. helyen áll. A Váci NKSE (Deézsi Réka csapata) eddig 4 pontot szerezve jelenleg a 12. helyet foglalja el.
A női ifimezőnyben szintén a Keleti csoportban játszanak a váciak. Itt is 14 együttes alkotja a mezőnyt, amelyben a két váci hölgykoszorú egymással is szoros csatát vív a jobb helyezésért. Jelenleg a Váci NKSE (Ottó Katalin edző vezetésével) 14 ponttal az 5. helyen áll, egy-egy ponttal és helyezéssel megelőzve a Dunakanyar Akadémia-Vác első csapatát (edzők: Majoros Gusztáv és Németh Lilla).
A férfi utánpótlás csapatok élvonalbeli sorozatában a Váci KSE serdülői és ifistái a Nyugati csoportban szerepelnek. Az ifjúságiak (edző: korábban Gúnya Péter, jelenleg ifj. Skaliczki László) 9 találkozón szerzett 4 pontjukkal a 14 csapatos csoport 11. helyén állnak. Mind a 9 eddigi mérkőzésén alulmaradt, így most sereghajtó a serdülő csapat, melyet korábban Gúnya Péter, jelenleg pedig Solymos Andrea irányít.

Feladó: Városháza