Közélet [2019. november 23., szombat]
Díszdiplomás pedagógusok köszöntése

A Madách Imre Művelődési Központ adott otthont annak a hagyományos ünnepségnek, melynek keretében a váci önkormányzat köszöntötte a város tanintézményeiben több évtizedet az oktató-nevelő pályán töltő pedagógusokat.
A korábban váci iskolákban-óvodákban tanító/oktató színes diplomás örökifjú pedagógusok ünnepségén Inotay Gergely alpolgármester – aki maga is tanár - az oktató-nevelő munka szépségét kiemelve köszöntő és köszönő szavakkal méltatta azokat, akik élethivatássá választott pályájukon a fiatalok oktatására, nevelésére áldoztak évtizedeket. Egyben reményét is kifejezte, hogy eljöhet az az idő, amikor megfelelően dotálva és elismerve lesznek mindazok, akik a hazánk fejlődését jelentő nemzedékeket oktatják a tudásra, a szépre és a jóra.
Ezt követően a Kisvác-Középvárosi Óvoda gyermekei kedveskedtek táncos-énekes műsorral a vendégeknek, majd az intézményigazgatók méltatták az egyaránt 50 éve diplomát szerző pedagógusok életpályáját. A város ajándékát Inotay Gergely adta át az ünnepelteknek, akik közül személyesen nem tudott jelen lenni Niedermüller Vilmosné, aki idén lett gyémántdiplomás, tehát éppen hat évtizede vehette át tanári oklevelét.
Ebben az esztendőben a következő pedagógusok kapták meg arany díszdiplomájukat:
Bacskóczki Katalin
Borbély Béláné
Csányi Benőné
Göcző Györgyné
Kaszás Gyuláné
Kovács Sándorné
Molnár Tiborné
Végvári Miklósné és
Molnár Tibor

Feladó: Városháza