Közélet [2019. november 24., vasárnap]
Gyermekek karácsonyfája a Városházán és Deákváron

Hagyományteremtő céllal, valódi közösségépítő módon szeretné az idei közterületi karácsonyfákat minden eddiginél szebben feldíszíteni városunk önkormányzata. A már megszokott közös karácsonyfák közül a Városháza udvarát díszítők, illetve a deákvári igazán a gyerekeké lehet.
Városunk polgármestere, Matkovich Ilona felkéri a város óvodásait és kisiskolásait, illetve szüleiket, hogy a Városháza udvarán feldíszítendő kis karácsonyfákat közösen, az általuk készített díszekkel tegyék igazán széppé. A hivatal munkatársaival együtt erre a hagyományteremtő eseményre 2019. december 7-én, szombaton 10 órától 12 óráig kerül majd sor.
A közös karácsonyfa elkészítésének célja, hogy a kisgyermekek a saját maguk által készített díszecskéiket kihelyezhessék, közös élményt jelentve közreműködjenek a város egy díszének megalkotásában.
A szervezők kérik a szülők, az óvónénik és a tanárok támogató segítségét, iránymutatását az időjárásnak is ellenálló anyagokból való díszek elkészítésében.
Részvételi szándékukat kérjük, jelezzék a szerveztitkar@varoshaza.vac.hu e-mail címen Sas Ferencné részére.

***

A Váci Városfejlesztő Kft. zöldfelület fenntartási részlege az önkormányzat támogatásával, hagyományteremtő szándékkal felkéri a váci óvodákat, általános és középfokú iskolákat arra, hogy készítsenek karácsonyfadíszeket a Deákvári főtéren található KRESZ park feketefenyőjére.
A szervezők kérik az óvónénik és a tanárok segítségét, iránymutatását a díszek elkészítésében. A kezdeményezés célja, hogy már gyermekkorban kialakuljon a város életében való részvétel érzése.
A karácsonyi díszeket az ünnep jellemző színeiben (piros, arany, ezüst, bronz, fehér) várják. A karácsonyfa méreteit tekintve az ideális díszek messziről is jól láthatók, nagyméretűek. Ám a kisebb méretű díszek sem vesznek kárba: a város többi karácsonyfájára kerülnek majd fel. A szervezők tisztelettel várják a kreatív, ötletes megoldásokat.
Az elkészült díszeket a Váci Városfejlesztő Kft. Vác, Köztársaság út 34. sz. alatti irodájába kérjük eljuttatni 2019. december 6., péntekig.

Feladó: Városháza