Sport [2019. november 30., szombat]
Kézilabda – Vállalható váci vereség

Ahogyan az a papírforma alapján sejthető volt, a dobogóért harcoló gyöngyösiek ellen sem tudta begyűjteni első bajnoki győzelmét élvonalbeli férfi kézilabda együttesünk: Váci KSE – Gyöngyös 32-35.
A fiatalokkal teletűzdelt hazai gárda az első hat percben még öt alkalommal is egalizálni tudta a vendégek vezetését, ám a következő egy tucat perc alatt – elsősorban az elrontott támadásainkat megkontrázva – tíz találatot ért el az ellenfél az egy szem váci hálózörgetéssel szemben (18. perc: 6-15). Már ekkor eldőlt a pontok sorsa és csak a hazai vereség különbsége maradt nyitott kérdés.
A második játékrészt jól kezdték a mieink, fel is zárkóztak ötgólos hátrányra. A vendégek erősen visszavettek a kezdeti lehengerlő, gyors és dinamikus játékukból, így a dicséretesen küzdő váci fiatalok tartani tudták a különbséget. Sőt – miután a záró percekre teljesen leeresztettek a gyöngyösiek, és az 54. percben befejezték a góllövést - a véghajrában zsinórban féltucat VKSE-találat kozmetikázott alaposan a végeredményen.
Végül a 11. bajnokiján elszenvedte 10. vereségét a Vác, így már biztosra vehető, hogy a pontvadászat felénél kieső helyet foglal majd el.

Legközelebb december 7-én, szombaton este hattól Dabason próbálkozhat pontszerzéssel csapatunk.

Feladó: Városháza