Közélet [2019. november 30., szombat]
Rend lehet a Görgey utcában - módosított szabályozás a közterületekre

A váci önkormányzat kedden megtartott ülésén többek között módosításokat fogadott el a közterületek használatáról szóló rendelet tartalmában és díjtételei vonatkozásában is. A díjakat utoljára 2015-ben módosította a képviselő-testület, ezért most az eltelt évek inflációjának megfelelően emelkedtek a tarifák.
Jess Kinga képviselő, Társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnok javaslatára – a belvárosi vállalkozásokkal történt egyeztetések nyomán – a vendéglátóipari teraszokat érintő díjemelkedés azonban még az inflációt sem fogja elérni.
Ferjancsics László alpolgármester szerint többek között az is indokolja a rendeletmódosítást, hogy így megszűnhetnek azok a problémák, melyeket főleg a magukat őstermelőnek kiadó személyek okoztak. Ők frekventált helyeken – így a Széchenyi és Görgey utca kereszteződésében – nagy területeket foglaltak le ilyen célra, ízléstelen pultokkal. Az ügyeskedők által eddig kihasznált kiskapukat bezárva, ez a jövőben szabályozva és szigorúan ellenőrizve lesz: csak kedden, pénteken valamint szombaton és maximum 3 négyzetméteres területen folyhat az őstermelői díjmentes árusítás. Ezen túlmenően külön engedélyt kell beszerezni.
A testület elfogadta Rozmaring Sándor képviselő azon javaslatát, mely szerint – az eredeti előterjesztésben felsorolt helyeken túl – két új deákvári helyszínnel bővüljön az őstermelők árusítási lehetősége.
A rendeletmódosítást 11 „igen” szavazattal fogadták el, a három kormánypárti képviselő nem támogatta azt.

Feladó: Városháza